SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ardeşen'de bayrak tepkisi!

Ardeşen'de bayrak tepkisi!

23 Mart 2013 Cumartesi - 14:23




Rize’nin Ardeşen ilçesinde bir kişi Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı açılmamasına tepki göstererek tek kişilik eylem yaptı.





Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde esnaflık yapan 36 yaşındaki Sabit Yeniçırak, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağı açılmamasını protesto için otomobil lastiklerini yakarak şehir merkezinin ana caddesini araç ulaşımına kapattı. Olay, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksek Okulu karşısında meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde Karayoluna yerleştirdiği 4 otomobil lastiğini benzin dökerek ateşe veren Sabit Yeniçırak, yolu ulaşıma kapattı. Sırtına Türk bayrağı saran Yeniçırak, Diyarbakır`daki nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağının açılmadığını hatırlatarak, buna tepki için eylem yaptığını söyledi. Sabit Yeniçırak`a çevrede toplananlar da alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 15 dakika süren eylem, olay yerine gelen polisin Yeniçırak`ı gözaltına almasıyla sona erdi. İtfaiye ekipleri yanan lastikleri söndürdükten sonra yol ulaşıma açıldı. Yeniçırak, Ardeşen Emniyet Müdürlüğü`ndeki ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap