SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Araç parkı genişliyor

Araç parkı genişliyor

06 Ocak 2015 Salı - 14:00




Trabzon’un Ortahisar Belediyesi’nin makine parkına kattığı araçların tanıtım töreni gerçekleştirildi.





Trabzon’un Ortahisar Belediyesi’nin makine parkına kattığı araçların tanıtım töreni Deliklitaş’taki Fen İşleri Müdürlüğü alanında gerçekleştirildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Valisi Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon’un kamu yatırımlarında hak ettiği payı aldığını ifade eden Vali Öz, “Şehrimizin altyapısına katkıda bulunacak anlamlı yatırım için bir araya geldik. Bu törenler altyapı açısından bir zihniyeti ortaya koymak ve yapılan hizmetlere teşekkür anlamında önemlidir. Trabzon zor bir coğrafya. Altyapı yatırımları açısından zorlukları olan ve diğer illere göre birim maliyeti yüzde yüzlere varan bir artış sözkonusu. Örneğin 1 milyon liraya okul yapıyoruz, 600 milyon lira istinat duvarına harcıyoruz. Kilometresini 250 bin liraya yol yapıyoruz, 150 bin lira istinat duvarına ve çevresine harcıyoruz. Dolayısıyla altyapı yatırımlarında maliyetimiz yüksek ancak buna rağmen güzel çalışmalar var. İl Özel İdaresi döneminde bazı illerimizin toplam köy yolu ağı 2 bin km’lerdeyken Trabzon’un köy yolu ağı 12 bin 500 km idi. Büyükşehir yapılanmasından sonra belde ve diğer şehir yollarıyla bu rakam 19 bin km’ye kadar ulaştı. Bunların yapımı, bakımı çok önemli. Zorlu bir hizmet yarışı içersinde olmamız gerekiyor. Bu anlamda bu makine parkı çok önemlidir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap