SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Anadolu coğrafyası göç etkisi altında

Anadolu coğrafyası göç etkisi altında

22 Nisan 2016 Cuma - 14:40




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Anadolu coğrafyasının Büyük Orta Doğu’daki sorunlar sebebiyle sürekli göç etkisinde kaldığını sö





Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası Göç Kongresi’nin ikinci gününde konuştu. Yılmaz, Anadolu’da yaşayan her 3 kişiden 2’sinin daha önceki yıllarda bir yerlerden göç edebileceğini belirterek “Biz de zaten mülteciyiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının Büyük Orta Doğu’daki sorunlar sebebiyle sürekli göç etkisinde kaldığının altını çizdi. Kongrede göç ve mülteciler konusunun insanlık adına bakılması gereken bir konu olduğunu ve değişik bakış açılarıyla farklı boyutlar kazanacağına değinen Başkan Yılmaz, “Anadolu coğrafyası, Büyük Orta Doğu coğrafyasının etkisi altında kalmış, çeşitli sorunlar, problemler, savaşlar, kıtlık, yokluk ve sosyal sorunlar, insanların sebep olan her türlü hadise, bir şekilde Anadolu coğrafyasını etkilemiş, ev sahipliği yapmak zorunda kalmış, onlara insanca kucak açma ve imkanlar hazırlama ihtiyacı duymuş. Güzel bir sempozyuma ev sahipliği yaparken, üniversitemizin güzel bilim insanlarımızın katılımıyla çok güzel bildirimler, konuşmalar olacak" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap