SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Altınordu-Recklinghausen kardeşliği

Altınordu-Recklinghausen kardeşliği

03 Eylül 2016 Cumartesi - 17:40




Altınordu-Recklinghausen kardeşliği





Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, beraberindeki meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan heyetle, kardeş şehir projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya'nın Recklinghausen şehrinde düzenlenen kardeş şehirlerin katıldığı ‘Recklinghausen Şehri AB-Projesi Kapanış Töreni’ne katıldı.

Programa Altınordu Belediyesi'nin yanı sıra Almanya, İsrail, Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve Polonya ülkelerinin belediyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Recklinghausen Belediye Başkanı Cristoph Tesche yaparken, Türkiye'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Toplantıda yer alan tüm ülke temsilcileri söz alırken, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, "Bütün ülkelerde farklı din, dil ve farklı ırklardan insanlarımız yaşıyor. Biz birbirimizi çok iyi anlayacağız. Birlikte kardeşliğimizi geliştireceğiz. Farklılıklardan birlikteliği çıkartacağız. Dünyada kardeşliği hakim kılacağız" dedi.

Başkan Tekintaş, Altınordu heyetine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Başkan Tesche ve ekibine teşekkür ederken, "Kardeş şehir projesi yürüttüğümüz Rencklinghausen şehri ile Preston şehrinin kardeş şehir projesinde 60. yılı olması dolayısıyla düzenlenen programa katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere bizde Altınordu Belediyesi olarak bu davete icabet ettik. Burada bulunduğumuz süre içerisinde gösterilen misafirperverliğe, hazırlanan bu etkinliğe teşekkür ediyorum. Meslektaşım Tesche ve ekibini bizde ilçemizde ağırladık. Sayın Tesche'ye bu misafirlik dolayısıyla burada bizler için ifade ettiği güzel sözlerine, bizi anlatan duygularına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Ülkelerin kardeşliği önemlidir"


"Ülkelerin kardeşliği son derece önemlidir" diyen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Biz de Belediyeler olarak bu kardeşliği sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. İyi yolda sonuca giden bu çalışmamızın yakın süre içerisinde kardeş şehirlerle buluşma olacağına inanıyoruz. Bundan sonra da kardeşlik yolunda aynı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bütün ülkelerde farklı din, dil ve farklı ırklardan insanlarımız yaşıyor. Biz birbirimizi çok iyi anlayacağız. Birlikte kardeşliğimizi geliştireceğiz. Farklılıklardan birlikteliği çıkartacağız. Dünyada kardeşliği hakim kılacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı karşılıklı fikir alışverişi ile sona erdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap