SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Altın fuarına, Trabzon damgası!

Altın fuarına, Trabzon damgası!

19 Mart 2015 Perşembe - 10:51




İstanbul Jewelry Show Mart Fuarı’na Trabzon hasırından ve telkarisinden yapılan altın çantalar damga vurdu.





Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen İstanbul Jewelry Show Mart Fuarı’na, Trabzon hasırı ve telkarisi yeni tasarımlarıyla damga vurdu. Bin 250’nin üzerinde firmanın katıldığı uluslararası fuarda Trabzonlu firma Ensar Kuyumculuk’un standında yer alan hasır ve telkariden yapılan altın çantalar büyük ilgi gördü. Firma sahibi Ensar Gençcelep, çantalara kadınların ilgi gösterdiğini belirterek, “Çok sayıda sipariş aldık. Bu çantalar yarım kilo ile iki kilo arasında değişebiliyor ve isteğe bağlı olarak 22, 24, 18, 14, 8 ayar olarak yapılabiliyor” dedi

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı ise, İstanbul Jewelry Show Mart fuarına katılan Trabzonlu firmaları ziyaret etti. Fuarda Trabzon adına temaslarda bulunan Yazıcı, “Üyelerimize destek olmak için fuarlara katılan firmalarımızı ziyaret ediyoruz. Biz oda olarak tam bir kümelenme yaptığımızda bu işi sahipleneceğiz. Şimdilik firmalar üzerinden gidiyoruz. Güçlü bir Trabzon Kuyumcular Odası’nın var olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Bu enerji ile Türkiye’de önemli ölçüde bir yol aldık. Belki ileride Trabzon’da bir fuar düzenleyebiliriz. Yurtdışından katılımcıları sağlamak gerekiyor. 23-24-25 Nisan’da Diyarbakır’da Mezopotamya fuarı düzenlenecek. Fuara Trabzon’dan katılımlar olacak" ifadelerini kullandı.

Fuarlarda mücevherat sektörünün giderek daha revaçta olduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Güney Afrika ile İstanbul Kuyumcular Odası bir protokol yaptı. ÖTV ve KDV’siz giriş çıkış sağlanacak. Ayrıca pırlanta kesim atölyelerinin de İstanbul’da kurulacağı ve ön çalışmalarının başlandığını öğrendik. Bu on bin, yirmi bin kişinin istihdamı demektir” şeklinde konuştu.

Fuar kapsamında tüm dernek ve oda başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda mesleğin sıkıntılarının yanı sıra federasyon kurulmasının gündeme geldiğini ifade eden Yazıcı, “Trabzon çatısı altında, Samsun’dan Artvin’e kadar illerin bir araya gelerek Federasyon kurulmasını istiyoruz. Dernek kurduk ancak biz Doğu Karadeniz Kuyumcular Federasyonu’nu kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap