SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Akyazı'daki riskler açıklansın!

Akyazı'daki riskler açıklansın!

11 Ocak 2016 Pazartesi - 10:39




Akyazı Stadı’nın büyük bir riskle karşı karşıya olduğu iddiaları tartışılırken, risklerin aydınlatılması istendi.





1996 yılı ölçümlerine göre 4. derece deprem bölgesi olduğu açıklanan Trabzon, yapılan son araştırmalara göre daha ileri bir deprem riski altında. Bu risk Akyazı Stadı’nı da büyük bir tehlike içine atıyor. Akyazı Stadı’nın Trabzon’un 4. derece deprem bölgesi olduğu hesaplanarak yapımına başlandı. Akyazı Stadı’nın büyük bir riskle karşı karşıya kaldığı iddiaları geçerliliğini korurken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası eski Genel Sekreteri Jeoloji Yüksek Mühendisi Mutlu Gürler, “Bu riskler mutlaka aydınlatılmalı” dedi. ‘Bölge acısında da önemli bir yerde olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki bilir kişiler projeye dahil edilmeliydi’ fikrini dillendiren Gürler, önemli detaylara dikkat çekti.

43_28

“Akyazı gibi bir projenin yapılacağı yerle ilgili çok daha hassas davranılmalıydı” diyen Gürler şunları kaydetti: “Üniversitenin bilgi birikimi bu çalışmaya katılabilmiş midir, soru işareti. Benim bildiğim kadarıyla ne inşaat bölümünün ne jeoloji bölümünün ciddi bir katkısı yoktur. Böyle büyük projelerde, o alanlarda daha önce deneyim sahibi olan birilerinin bulunmasını isterim. Dünyada böyledir. Diş hekimi iseniz sizi böbrek operasyonuna almazlar. Jeolojinin de kendi içinde uzmanlıkları vardır. Görebildiğim kadarıyla basına yansıyan meslek uzmanların bu alanda güçlü uzmanlığı olduğu kanaatinde değilim. Dolayısıyla burada bu risklerin mutlaka aydınlatılması gerekiyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap