SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AKUT ekibinin komando eğitimi

AKUT ekibinin komando eğitimi

25 Mayıs 2015 Pazartesi - 15:43




Giresun AKUT ekibi, operasyonlara hazırlık için teknik malzemelerin bulunduğu sırt çantalarıyla kilometrelerce yürüyüp sarp kayalara tırmandıktan sonr





Giresun AKUT ekibi adeta komando gibi eğitim alıyor. Giresun AKUT ekibi son eğitimini ise Espiye Uluburun mevkiindeki sarp kayalıklarda gerçekleştirdi. Bu organizasyonda, gönüllülerin birbirini daha iyi tanıması, herhangi bir afet veya operasyonda daha rahat hareket edebilmesi hedefiyle çalışmalar gerçekleştirildiği belirtildi.

AKUT Giresun Ekibi Operasyon Sorumlusu Fatih Yücesan yaptığı açıklamada, 25 gönüllüsü bulunan ekibin operasyonlara her an hazır olabilmek için zorlu eğitimler yaptıklarını söyledi. Yücesan "Afetin ya da olayın ne zaman meydana geleceği belli değil. Her an hazır olabilmek adına zorlu eğitimler yapıyor, eğitim yapacağımız alana kilometrelerce yürüyerek ulaşıyoruz. Bu yürüyüşler de eğitimlerimizin bir parçası. Bu sayede ormanlık alanda, iniş ve çıkışlarda, kayalık üzerinde nasıl yürüneceği konusunu pekiştiriyoruz. Zaman zaman AKUT olarak doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Bölgeye araçla gelmek mümkün değil. Mecburen teknik malzemeyi sırtınızda taşımak zorundasınız. Dolayısıyla ekip arkadaşlarımın da fiziksel kondisyonlarının bu işe yetecek seviyede olması gerekiyor. Doğa yürüyüşlerini de hem çevreyi tanımak hem de fiziksel kondisyonumuzu yükseltmek adına yapıyoruz. Bu ekipte her insanın yapabileceği işler bulunuyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap