SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Aksu eleştirileri cevapladı

Aksu eleştirileri cevapladı

16 Ekim 2012 Salı - 16:00




Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düzenlediği basın toplantısında belediye çalışmalarına yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.





Giresun Belediyesi’nin son yıllarda en önemli projelerinden birisi olan Atapark’a yönelik yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu belirten Başkan Aksu, şikayet konusu olan projenin yapılan inceleme ve değerlendirmenin ardından ilgili kurumlarca onaylandığını söyledi. Başkan Aksu “Giresun Belediyesi, son yılların vizyon denilebilecek projesini gerçekleştirerek kentimize meydan kazandırdı. Projeye siyasi bakılarak eleştirildi. Anıtlar Kurumu tarafından tescilli yapılara zarar verdiği ileri sürülerek şikayet konusu oldu. Ancak yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu Anıtlar Kurumu projeyi onayladı. Söz konusu meydan kentimizdeki halkın nefes aldığı bir yer haline geldi.Halkımız eleştirilerin de şikayetinde yersiz olduğunu ortaya koydu. Ancak biz isterdik ki eskisinden daha güzel olan Atapark’ı eleştirenlerin demir yolu projesini, Giresun’u, İç Anadolu’ya bağlayacak Eğribel Tüneli için çaba sarf etseydi” dedi. Belediyenin borç batağı içerisinde olduğuna yönelik eleştirileri de değerlendiren Başkan Aksu “Biz belediyeyi borçlandırmıyoruz. Aksine gelir kaynaklarını artırıyoruz. Biz devraldığımızda belediyenin yıllık bütçesi 34 milyon TL’deydi. Bugün ise 75 milyon’luk bütçesi bulunmaktadır. Bizim en büyük gelirimiz ise tasarruf tedbirleridir. Ayrıca belediyenin borcç batağı içerisinden kurtulmak için gayri menkulleri sattığımızı ileri sürenlere hatırlatmak isteriz. Biz Rus pazarı mevkiindeki araziyi satmadık. Giresun’a kültür sitesi kazandırmak adına özel idareye devrettik. Halbu ki başka yerlerde bu yatırımı merkezi hükümet kendisi yapmaktadır.Yine Fiskobirlik’e ait araziyi üniversitenin gelişim alanı içerisine almamıza da eleştiriler var. Hangi Giresun sevdalısı buna karşı çıkabilir ki. Bazı kurumlar Giresun Üniversitesi'ne verilen binaları geri alırken biz Giresun için Giresun Üniversitesi’ne gelişim alanı kazandırıyoruz. Bu durumu eleştirmek utanılacak bir durumdur. Çünkü biz bunu yapmasak FİSKOBİRLİK burayı şahıslara satacaktır. Biz ağabeylerin çıkarlarını koruyan değil, Giresun’un çıkarlarına hizmet için buradayız. Aynı zamanda ifade etmeliyim ki bizi 'haksız yere arazi satıyorlar' diye eleştirenler Özel İdare'nin sattığı gayri menkulleri de dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı. Yeniden aday olup olmayacağına yönelik soruları da cevaplandıran Başkan Aksu “Öncelikle seçimin ne zaman yapılıp yapılmayacağına karar versinler. Ben şu anda 2009 yılında seçime girerken verdiğim taahhütleri yerine getirmekle mükellefim. Vaat ettiğim 38 projeden 28’ini gerçekleştirdim. Zamanı geldiğinde ise elbette ki değerlendirmemi yaparım” açıklamasında bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap