SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AKP’nin dış politika katliamı

AKP’nin dış politika katliamı

14 Mayıs 2013 Salı - 09:05




Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü: Hükümeti bir an önce, Suriye’deki iç savaşın destekçisi olmaktan vazgeçmesi, halkımızın ve sınırlarımızın g





Fatih İSAK Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Reyhanlı’daki saldırıda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, saldırıyı AK Parti’nin dış politikasına bağladı. Özlü, "Hatay Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırılarda, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, bazıları ağır olmak üzere birçok vatandaşımızın da yaralanması hepimizi derinden sarsmış ve yüreğimizi dağlamıştır. Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. ABD'NİN TAŞERONLUĞUNU BIRAK! "Katliam boyutundaki bu saldırı, ülkemizin uluslararası terörün hedefi haline geldiğini ortaya koymuştur" diyen Özlü, şöyle devam etti: "Suriye’de yaşanan iç savaş karşısında AKP Hükümeti’nin adeta emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak yürüttüğü yanlış dış politikanın ülkemizi felakete, savaş batağına sürükleyeceğini, Suriye’den sonraki cephenin Türkiye olacağını defalarca söyledik. Ancak ABD’nin oluşturduğu ve desteklediği uluslararası mobilize terör ordusunu sınır illerimizde ikamet ettirerek bu çapulcuların Suriye’de terör eylemleri düzenlemesine açıktan destek veren siyasal iktidar, bölgede yaşanan yangının ülkemize sıçramasına neden olmuştur." İÇ SAVAŞIN DESTEKÇİSİ OLMA Özlü, "Hükümetin emperyalizme hizmet eden politikaları özellikle sınır güvenliğimizi alt üst etmiştir. 'Sıfır sorun' diyen neo Osmanlıcı Dışişleri Bakanı Türkiye-Suriye sınırını koruyamamaktadır. Emekçiler olarak bizler emperyalizmin çıkarları uğruna ülkemizin bir savaşa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Hükümeti bir an önce, Suriye’deki iç savaşın destekçisi olmaktan vazgeçmesi, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması konusunda uyarıyoruz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap