SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Akbaşlı Başkanlığı bıraktı!

Akbaşlı Başkanlığı bıraktı!

27 Şubat 2013 Çarşamba - 11:53




Giresun Ziraat Odası (GZO) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Akbaşlı, bugün itibariyle 10 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinden ayrıldığını söyledi.





Gazetecilere yemekli bir basın toplantısı düzenleyen Akbaşlı, bundan sonra yönetim kurulu üyesi olarak görevini sürdüreceğini söyleyerek, ”10 yıldır sürdürdüğüm GZO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi gönül rızası ile bıraktım. Ancak bundan sonra da fındığın ve sektörün içerisinde olacağım” dedi. Özer Akbaşlı, Ziraat Odaları Kanunu’na göre her 2 yılda bir gerek yönetim, gerek meclis organlarının yapılan seçimlerle yeniden belirlendiğini belirtti. Yönetim kurulu başkanlığı için yeniden aday olmayacağını söyleyen Akbaşlı, ”Şubat ayı itibariyle GZO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimde 10. yılımı doldurdum. Bu 10 yıllık görev sürem sonunda başkanlık görevimi de sonlandırdım. Bugün itibariyle GZO Yönetim Kurulu Başkanı değilim.Yapılacak olan odanın genel kurulunda da ne başkanlığa, ne de meclis üyeliğine aday olmayacağım. 10 yıllı görevimi tadında bırakma adına sonlandırdım” dedi. Akbaşlı, “10 yıllık başkanlık dönemi insan hayatında çok uzun bir zaman. O nedenledir ki, ben bu işi hep tadında bırakmayı arzu ettim. Öyle de yapıyorum. Artık GZO Yönetim Kurulu Başkanı değilim. Ancak fındık ve fındık sektörü içerisinde olmaya devam edeceğim. Sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli birliklerle sektörde yer alacağım. On yıllık başkanlık döneminde fındık ve fındık üreticilerinin hakları ile menfaatlerinin korunması noktasında da çok ciddi çalışmalara imza attık. 10 yıl önce bir tahta masa ve plastik sandalye ile aldığımız GZO’yu bugün Türkiye’de 739 tane ziraat odası içerisinde saygın, kişilikli, kimlikli bir yerlere taşıdık. Bu 10 yıl içinde GZO olarak ben başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız çiftçinin bize verdiği yetkiyle çok şeyler yaptık. Dağlara çıktık, fındık yaktık, grevler yaptık, mitingler yaptık. Fındık ve fındık üreticisinin haklarını korumak için birçok şey yaptık. Bugüne kadar özveriyle çalıştık. Çok ciddi de başarılar elde ettik. Yapılan seçim sonucu bugün itibariyle, GZO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Musa Keskin, Başkan Yardımcılığı’na Şadi Nebioğlu ve Muhasip üyeliğine de Murat Gençalioğlu’nu getirildi. Giresunumuza ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. “FAHRİ KONSOLOS OLACAĞIM” İlk defa burada söylüyorum bir Avrupa birliği üyesi ülkenin de önümüzde ki günlerde Karadeniz fahri konsolosu olacağım diyen Özer Akbaşlı, ”Bu şu demek. Bir insana verilecek payeler vardır. Herkes birbirine payeler verebilir. Ama bir ülke size bir paye veriyorsa bu çok önemli bir şeydir. Nisan ayında beni bir toplantıya davet ettiler. Bir buçuk aydır hakkımda ve geçmişimle ilgili bir takım bilgiler toplandı. Olur veya olmaz şuan için ülkenin ismini vermek istemiyorum” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap