SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AK Parti İl Yönetimi Avrasya'da

AK Parti İl Yönetimi Avrasya'da

23 Ocak 2015 Cuma - 17:27




Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile Avrasya Üniversitesini ziyaret ederek Mütevelli Heyet Başkanı Ö





Revi, Avrasya Üniversitesi’nin çok kısa zamanda bölgenin ve Trabzon’un en iyi markalarından biri haline geldiğini belirterek, "Öözellikle Ömer Yıldız yerleşkesi beni çok şaşırttı, birkaç ay içerisinde bu atıl vaziyetteki alan nasıl böyle bir kampus haline dönüştü, burada büyük emek var. Tabi bu işin baş mimarı sayın Ömer Yıldız’dır.Yıldız yaz mevsimi boyunca buradaydı gecesini gündüzünü buraya verdi ama görüyoruz ki emeği çok güzel sonuçlar doğurdu.Bölgemizin Avrasya Üniversitesine çok ihtiyacı vardı" dedi.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise, "Yeni il yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek, sizle İl Genel Meclisi'nden beri tanışıyoruz. Üniversitenin kuruluşunda da daha sonraki dönemlerde de zaman zaman aynı fikirde olduk zaman zaman karşı fikirlerde olduk. Bizim amacımız üniversitenin bu duruma gelmesi idi. Ben onun için gayret ediyordum. Bazen iyi anlaşıldık bazen hiç anlaşılmadık ama Trabzon zor bir yer zor bir il. Özellikle bunu esnaflık yapan Yönetim kurulu üyeniz Aydın bey gibi esnaflar bilir. Çünkü bende yetmişli yıllarla doksanlı yıllar arasında sanayicilik yaptım burada. Trabzon’da yatırım yapan Trabzonlu insanlara çok değer verilmediğini düşünüyorum. Burada dışarıdan gelenlere daha fazla imkan tanınıyor, ama Trabzonlu bir insan bir şey yapmaya kalktığında bir çok engelle karşılaşıyor bizde de olduğu gibi.Ben Trabzonluyum böyle oluyor diye geri adım atmadım asla atmayacağım.

Benim amacım Trabzon’a hizmet etmektir. Onda da kısmen de olsa başarılı olduğumuz kanaatindeyim.Ben bütün toplantılarda söylüyorum, sayın Başbakanımız geldiğinde konuşmamda da söyledim bize tabi hükümetin çok desteği oldu. Özellikle eski başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız ve bakanlar kurulundan karar çıkartmasaydılar biz şu an burada konuşmayacaktık. Dolayısıyla hükümetin desteğini biliyorum ve her yerde bunu dile getirmeye çalışıyorum.Sizinde çok desteğinizi gördük ama zaman zaman ters düştüğümüz noktalarda olmuştur. Ama bunun Trabzon’un zorluğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Geldiğimiz nokta da bunları bir tarafa koyup bu üniversiteyi daha da büyütmemiz gerekir, bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Sayın başbakanımıza sunduğumuz dosyamızda da var bizim yaklaşık iki yıldır iletişim fakültemiz milli eğitim bakanlığımızda bekliyor.Başka bir bölgede böyle bir şey olsaydı inanıyorum ki oranın il başkanları idari amirleri milletvekilleri gider o Milli Eğitimin kapısında yatay onu çıkarmadan geri gelmezler.Bizimde bunu yapmamız gerekir diye düşünüyorum.Bu konuda sizlerden de destek istiyorum. Tıp fakültemiz YÖK’te bekliyor, Eğitim fakültemiz bekliyor, Hukuk fakültemiz bekliyor. Bütün bunlar için sizden teşkilat olarak yardım bekliyoruz, destek bekliyoruz. Bu istekler benim şahsi isteklerim değil ne istiyorsam Trabzon için istiyorum. Avrasya hakikaten çok güzel bir konuma geldi, Trabzon’un markası oldu. Bundan sonra hep beraber bunu büyütmemiz lazım.

Bizim beş bin civarında öğrencimiz var. Öğrencimizin yarıdan fazlası burslu öğrencidir, dolayısıyla Trabzon’un nüfusunsa göre ikinci bir üniversitenin kurulması iki üniversitenin de kapısına kilit vurmak olur. Bu konuyu da sizlerle paylaşmak istedim. Yani beş bin civarında öğrencinin yaklaşık yüzde otuzu Trabzonlu geri kalanı ülkemizin çeşitli illerinden, bununda yarıdan fazlası bursludur. İki bin civarında bir öğrenciyi bir üniversite kurulduğunda ikiye böleceğiz. Bin öğrenciyle bir üniversitenin ayakta durması mümkün değil. Bir şey yaparken bir tarafı yıkmamak lazım.Ben üniversitemiz adına sizlere yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. İnşallah Trabzon ve bölgemiz için hep beraber başarılı doğru adımlar atarız. Hepinize tekrar görevinizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret programında Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız misafirlerine Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız yerleşkesini gezdirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap