SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Aileye 800 öğrenciye 2 bin lira

Aileye 800 öğrenciye 2 bin lira

24 Eylül 2016 Cumartesi - 11:16




Gümüşhane’de üniversite öğrencilerine fahiş bedellerle kiralanan evler sadece öğrencileri değil Belediye Başkanı Ercan Çimen’i de küplere bindirdi.





ÖĞRENCİLER SIKINTILI

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla on binlerce üniversiteli de yaşadıkları kentlerden ayrılarak eğitimlerini sürdürecekleri şehirlerin yolunu tuttu. ‘Yeni üniversitelilerin’ çoğunluğu gittikleri kentlerde devlet yurdunda kalmayı tercih ederken birçoğu da özel yurt veya ev bulma derdine düşüyor.

kira

HİÇ DE KOLAY DEĞİL 

Fakat ev kiralamak öğrenciler için kolay değil. Her yıl Eylül ayında ortaya çıkan öğrencilerin “barınma” sorununa karşı “fırsatçılar” da devreye giriyor. Aileye 800 liraya verilen daire öğrenci söz konusu olunca 2 bin lirayı buluyor. Daire sahipleri de “Her öğrenciye ailesi para gönderdiği için fiyat yükseliyor” diyor.

HELAL OLSUN BAŞKAN 


Gümüşhane’deki bir ilanda da öğrenciden 2000 bin lira istendiğini öğrenen Belediye Başkanı Ercan Çimen küplere bindi. Çimen, “Bu yapılan asla doğru değil. Böyle fiyat olmaz. Bizler de bu kira bedelleri düşene kadar öğrencilerin barınması için konutlar yapacağımızın garantisini veriyoruz ve ilk konut ihalesini çıkardık” dedi.

Ayıp

Gayrimenkul Danışmanı Sadık Berber, “Serbest piyasa ekonomisinde bu suç değil. Ancak bu, etik olduğu anlamına gelmez. Maalesef böyle fırsatçılar mevcut. Maalesef yasal ancak etik değil. Bu yapılan ayıp ve vicdansızlıktır. Herkesin çocuğu okul okuyor. Herkesin durumu ortada” diye konuştu.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap