SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 4+4+4'lük enkaz

4+4+4'lük enkaz

13 Haziran 2014 Cuma - 11:48




Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Eğitim-Öğretim yılını değerlendirdi. Özlü, 4+4+4 ile Türkiye’deki eğitim sisteminin, enkaz haline geldiğin





TRABZON- Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılını değerlendirdi. 4+4+4 12 yıllık Kesintili Eğitim sistemi uygulamasının eğitime darbe vurduğunu söyleyen Tamer Özlü, bu sistemle doğan sonuçları sıraladı “Okul öncesi eğitim gözden çıkarıldı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı yüksektir. Çocuk işçilik artarak devam etmektedir. Eğitim sistemi sermayenin çıkarları doğrultusunda şekillendirildi. İmam Hatipler AKP’nin gözdesi oldu. Ortaöğretimde öğrenciler açık liseye yöneliyor. Taşımalı eğitim uygulamasındaki artış sürmektedir. Öğrencilerin sınav yükü daha da arttı. Fatih Projesi Rant Projesine dönüştü. Üniversitelerin Özelleştirilmesinin kolay yolu: vakıf üniversiteleri öğretmenlerimiz mutsuzdur” tespitinde bulundu. Özlü, “Eğitim-İş olarak, çocuk ve gençlerimizin, geleceğimizin siyasi iktidarın yarattığı enkazın altında yok olmaması için acil adımlar atılması zorunluluğunu bir kez daha belirtiyor, parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitimin tüm yurttaşlar için ayrım gözetmeksizin hayata geçirilmesini istiyoruz. Cumhuriyetin kendisine yüklediği görev ve sorumluluklarının bilincinde olan eğitim emekçileri, emperyalizmin ve onun işbirlikçisi siyasi iktidarın çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyecektir” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap