SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 3 fidan katledildi

3 fidan katledildi

07 Mayıs 2013 Salı - 09:21




Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü: Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye ‘ haykırışı dün olduğu gibi bugün de emperyali





Fatih İSAK Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Amerikan emperyalizmine karşı geldikleri için 6 Mayıs’ta asıldıklarını belirterek, "Onlar güneşe ve yüreklere gömüldüler” dedi. “Bugün 6 Mayıs, günlerden üç fidan” diyen Tamer Özlü, şu ifadeleri kullandı: “41 yıl sonra emperyalist baronların 6 Mayıs 1972 gecesi karanlığın en koyu anında ‘yok ettik’ dedikleri ‘Tam bağımsız Türkiye’ sevdalısı üç genç Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in gözlerindeki ışıltı karanlığı yarmaya, idam sehpasındaki haykırışları caddelerde, sokaklarda, meydanlarda yankılanmaya devam ediyor. NATO VE ABD KARŞITI İDİLER Marshall ve Truman yardımları, NATO ve ABD’nin askeri üsleriyle gerek ekonomik gerekse askeri alanda emperyalizmin kıskacına alınan Türkiye’de, dünyadaki antiemperyalist dalgaya paralel olarak yükselen devrimci-bağımsızlıkçı hareketi yok etmek için tertiplenen 12 Mart faşizminin askeri mahkemelerinde yargıladığı Üç Fidan, 6 Mayıs sabahı idam edildiler. Bu üç yağız delikanlının idama götürülürken gecenin sessizliğini yırtan ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ haykırışı dün olduğu gibi bugün de emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin korkulu rüyası olmuştur. Üç Fidan ‘İçinde bulundukları ahval ve şeraitin’ tüm zorluklarına rağmen ülkenin bağımsızlığı için hiç tereddütsüz canlarını verdiler. Bir kez öldüler, güneşe ve yüreklere gömüldüler. Tam bağımsızlıktan yana anti-emperyalist bir örgüt olan Eğitim-İş olarak, kendilerini Türk halkının bağımsızlığına adayan üç fidanı idam edilişlerinin 41. yıldönümlerinde saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap