SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 2017 Turizm yılı olacak

2017 Turizm yılı olacak

30 Nisan 2017 Pazar - 10:50




Körfez ülkelerinin en önemli fuarlarından biri olan Dubai Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Trabzon standı ilgi odağı oldu. Bu sayede Trabzon vitrine çıkarı





Dubai’de büyük ilginin gösterildiği fuara Trabzon’dan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TTSO, DOKA, Turizm Acenteleri (TURSAB) ve otelleri ile katılarak Trabzon’un tanıtımı için etkin bir çalışma gerçekleştirdiler. Fuar alanında gerek Kültür ve Turizm Bakanlığının gerekse DOKA'nın standında Trabzon turizm acenteleri ve otelleri broşürleri ile yerlerini alarak birebir iş görüşmeleri yaptılar. Trabzon’dan fuara katılan Zorlu Grand Otel ekibi de 4 gün boyunca oldukça verimli bir program gerçekleştirerek fuarın yararlı geçtiğini anlattı. Zorlu Grand Otel Yönetim Kurulu Başkanı Osman Terzi, Genel Müdür Serdar Serkan ve İşletme Müdürü Ali Şahin ile fuara katılan Zorlu Grand Otel ekibi fuarla ilgili izlenimlerini anlattı.

TRABZON STANDINDA İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü Ali Şahin, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanı ana girişinde Trabzon görsellerinin yer aldığını açıkladı. Şahin, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün de bu fuara çok iyi hazırlandığını, Körfez ülkelerinin en önemli fuarlarından biri olan Dubai Turizm Seyahat Fuarı’na Trabzon’dan katılan TTSO, DOKA, TURSAB ve otellerin de Trabzon’un tanıtımı için önemli çaba harcadıklarını aktardı. Şahin şunları söyledi: “Fuar alanında gerek Kültür ve Turizm Bakanlığımızın gerekse DOKA'nın standında Trabzon turizm acenteleri ve otelleri broşürleri ile yerlerini almışlar, bire bir iş görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanı ana girişte Trabzon görselleri yer almış, gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmuştur. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak çok iyi hazırlandığımız Dubai fuarında gerek broşürlerimiz gerekse şehrimizi tanıtan promosyonlarımızla etkin bir tanıtım gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Yoğun geçen 4 gün içerisinde çeşitli iş forumları ve toplantılar yapıldı. Ülkemizin turizm anlamında parlayan yıldızı Karadeniz ve turizmin merkezi Trabzon'a yoğun bir ilgi vardı” ifadelerini kullandı.

TURİST AKINI BEKLENİYOR

Zorlu Grand İşletme Müdürü Şahin, 2017 yılının Trabzon turizmi açısından önemli bir yıl olacağına vurgu yaparak, “Çünkü 7 noktadan direkt seferlerle tarifeli uçuşlar yapılacak. Abudabi'den Pegasus, Sharja'dan Air Arabian, Kuveyt'ten Atlasjet, Cezayir’den, Riyad'dan, Cide'den ve Medine'den THY tarifeli seferleri başlıyor. Ayrıca Al-Ajaji 240 sefer ve Trabzon acentelerimizin charter seferleri ile birlikte yoğun bir turist akınının şehrimizde yaşanacağını ifade edebiliriz. Bu yıl şehrimizde bir turist akınının yaşanacağını ifade edebiliriz. Son 7 yıl boyunca yapılan tanıtım çalışmaları, turizm için verilen teşvikler, İçişleri Bakanımızın her zaman yanımızda oluşu, Sayın Valimizin, bize öncülük yapan İl Kültür ve Turizm Müdürümüzün, her konuda bizimle hareket etmesi, iş adamlarımızın -ki TTSO'nun yadsınamaz katkısı- DOKA’nın turizm alt yapı ve tanıtıma yönelik çalışmaları, TURSAB’ın gayretli çalışmaları ve hükümetimizin destekleri ile Trabzon turizmden önemli  bir katma değer sağlamıştır. Bu güne kadar yapılan bu çalışmalar ve destekler sonuca da ulaşmıştır. Trabzon artık turizmde ikinci bir aşamaya geçerek yeni pazarlara ulaşmalıdır ve tanıtımları bu alana yönlendirilmelidir. Tüm bunları yaparken asıl unsur ürün çeşitliliğini artırmak ve yeni destinasyonlar oluşturmak olmalıdır. Ayrıca tüm bunların yanında sürdürülebilir bir turizm için memnuniyet oranı yükseltilmelidir. Geleceği parlak olan şehrimizin bir bütün halinde tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte kültür ve turizmine sahip çıkmalıdır.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap