SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 2 yalıda geçen bir öykü YALI ÇETESİ

2 yalıda geçen bir öykü YALI ÇETESİ

19 Kasım 2015 Perşembe - 10:38




Gazeteci Şükrü Üçüncü, ilk kitabı Yalı Çetesi’ni Trabzon Sanat Evi’nde Cumartesi günü imzalıyor. Üçüncü, eserle ilgili tüyolar verdi.





Trabzon’un deneyimli polis muhabirlerinden Gazeteci Şükrü Üçüncü, geçtiğimiz günlerde ‘Yalı Çetesi’ adlı ilk kitabını yayımladı. Üçüncü, kitabının imza gününde cumartesi günü Trabzon Sanat Evi’nde saat 14.00’de okuyucularıyla buluşacak. Yeni kitabını gazetemize anlatan Üçüncü, "Polisiye roman yazmak, olayı yaşamakla başlar" dedi. Muhabir iken neden kitap yazıp yazın dünyasına adım atmayı düşündünüz? Gazetecilik, son dönemlerde birçok zorluğu içinde barındırmaya başlayan meslek haline geldi. Olay yerini görmek ve onu okuyucuya aktarmak, bu aktarım sırasında ise kendi güvenliğinizi düşünmek... Bu nedenle burada yaşanan ve alınan deneyimleri farklı bir göz ve kurgu ile okura kitaplaştırarak sunmak istedim. Kitabınıza neden ‘Yalı Çetesi’ ismini verdiniz?

Kitabın içerisinde kurguladığım bir konuyu anlatan en iyi ve en uygun ismin bu olduğunu düşündük. İki yalı var ve bu yalılar içerisinde kurgulanmış bir öykü söz konusu. Bu yalıların içerisinde geçen kaçakçılığı ve cinayeti organize eden bir grup teşhir edilmiş. Aslında başka bir isim düşünülmemiş de değil ama bu isimde karar kıldık. Trabzon’da bu tür roman yazmanın zorluğu var mı? Roman Yazarken hele de ilk ise sıkıntınız biraz büyük. Bölgede polisiye Roman üzerine çalışma yapmış yazara pek denk gelmiyorsunuz. Fakat iyi bir avantajı daha var Trabzon’un: Burası farklı kitaplar yazmış birçok gazeteciyi barındıran büyük bir kent. Özellikle siyasi kitaplar. Bu tür kitapları bulunan Gazeteci Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’ndan yardım aldım. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sorarak yazamazsınız

Kitaba yansıyanlar ‘muhabirlik deneyimlerinizdir’ diyebilir miyiz? Romanda birçok gazetecilik terimini kullandım. Sonuç itibariyle bir polisiye roman yazıyorsunuz ve polisin işleyişini bilmek zorundasınız. Bir tek emniyet açısından değil suçlunun suça iştirak ettikten sonraki evrelerini de bilmek zorundasınız. Bunları birilerine sorarak yazmak olanaksız. Bir polis muhabiri cereyan eden olayın yaşayanıdır.

Sezgin Seydioğlu


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap