SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 100 yıl ömrü olacağı söylenen yol bitmeden çöktü

100 yıl ömrü olacağı söylenen yol bitmeden çöktü

09 Nisan 2022 Cumartesi - 15:23




Samsun'un önemli turizm yeri olan Ayvacık ilçesi ile Çarşamba ilçesi arasında yapımı devam eden yolun tamamlanmış kısımlarında çökmeler meydana geldi. A1 standartlarında yapıldığı ve 70-100 yıl arasında ömrü olacağı açıklanan yolun çökmesi tepkiyle karşılandı.





Ayvacık- Çarşamba ilçeleri arasındaki 30 dakikalık mesafeyi 10 dakikaya indirecek olan yol projesi kapsamında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Ocak 2021'de ihale edildi.

Yaklaşık 350 milyon liraya mal olacak yolun yaklaşık yüzde 20’si tamamlandı.

12 aylık süreçte 43 bin metreküp taş duvar yapılan güzergahın 20. ve 23. kilometreler arasındaki kısma 35 bin ton temel dolgu malzemesi ve asfalt serildi.

Suyun yol temeline zarar vermemesi için beton hendekler ile dere geçişleri için menfezler yapıldı.

Çalışmaları yakından takip eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, zaman zaman incelemeler yaptı.


100 YIL ÖMRÜ OLACAKTI

Karayollarının A1 standardına göre yenilenen Çarşamba-Ayvacık Yolu'nun, 70 – 100 yıl ömre sahip olacağı belirtilerek, altyapının güçlendirileceği, çökme veya toprak kayması yaşanmasını engellemek için yol zemini sağlamlaştırılacağı açıklandı.

Tedbir amaçlı yol üstünde ve altında istinat duvarları, dere geçişleri için menfezler, beton hendekler, tahkimatlar ve fore kazıklar yapılacağı belirtildi.

2024 yılı Ağustos ayına bitirileceği açıklanan yolun bu zamana kadar yaklaşık yüzde 20’si tamamlandı.

BİTEN KISIMDA YOL ÇÖKTÜ


Çarşamba-Ayvacık yolunda çalışmalar devam ederken, yolun tamamlanan kısımlarda çökmeler meydana geldi.

Yolun ömrünü uzatmak için yapılan istinat duvarları çatladı, asfaltta derin yarıklar oluştu. Her gün yüzlerce aracın geçiş yaptığı yolun yenileme çalışması tamamlanmadan çökmesi tepkiyle karşılandı.

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü de harekete geçerek, bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemede 18 yerde çökme ve heyelan tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap