SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü"

10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü"

11 Ocak 2017 Çarşamba - 09:05








10 Ocak çalışan gazeteciler günü 1961 yılında kabul edildi. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında köprü görevi yaparak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan, zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Böylesi önemli bir konumda olan, medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır.

Ne yazık ki bugün 147 gazeteci hapiste bugünü kutluyor. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülke ne yazık ki Türkiye... Bu durumun düzeltilmesi ve tutuklu gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarını arzu etmekteyim. Bu düşüncelerle, her türlü zorlu şartlarda son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran, doğru ve hızlı haber iletmeyi ilke edinerek çalışan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm zorluklara rağmen gazetecilik mesleğini icra eden gerçek gazeteci arkadaşlarımızın çalışmalarında başarılar diliyorum.

AFGAD GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Artvin Faal Gazeteciler Derneği olarak çalışan gazeteciler günü kutlamasını bu yıl Arhavi ilçesinde yaptık. Dernek üyemiz yılların emektarı değerli gazeteci arkadaşım Necmettin Numanoğlu ile derneğin başkan yardımcısı olarak , kutlamaya ev sahipliği yapmanın ayrıca sevincini yaşadık. AFGAD olarak Artvin merkez ve ilçelerde zaman zaman etkinliklerimizi yapıyorduk. Arhavi ve Hopa’da hiç etkinlik yapmamıştık. Bu sefer Arhavi’den başladık ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladık. Atatürk Anıtı’na derneğimizin çelengi koyup saygı duruşunda bulunduk.


Törenimizi yaptık. Ardından Arhavi Belediye Başkanı Sayın Coşkun Hekimoğlu basın mensupları arkadaşlarımıza yemek verdi. Sayın Hekimoğlu sağolsun basına olan duyarlılığını her zaman gösteriyor. Böyle bir günde günün anısına böyle birliktelik sağlamak elbetteki sevindiricidir. Ayrıca Arhavi Belediyesi basın biriminin bölgede Artvin belediyeleri içinde en iyi çalışan birim olmasından ötürü ayrıca  AFGAD adına  Arhavi Belediyesi Basın Müdürü Sayın Bilgi Özkara’ya ve ekibine teşekkür ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap