SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 10. akademik yıl başladı

10. akademik yıl başladı

09 Ekim 2015 Cuma - 15:01




Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen törenle, Giresun Üniversitesi 10. akademik yılına başladı.





Giresun Üniversitesi 10. akademik yılına başladı. Törende protokole ve öğrencilere hitap eden GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun ve Karadeniz’in güzelliğine vurgu yaptı. "Coğrafi yönden birbirleriyle aynı özellikleri taşıyan Karadeniz illerinde farklı bir şeyler yapmak gerekiyor diye düşündük" diyen Attar, "Üniversitelerin misyonunu eğitim, öğretim ile birlikte aynı zamanda devlet yönetimine stratejik açılımlar mahiyetinde olan bilimsel bir yol haritası çizilmesi noktasında ortak görüşe vardık" dedi.

Rektör Attar’ın ardından kürsüye çıkan Giresun Valisi Hasan Karahan ise yaptığı konuşmada, "Nice 10 yıllara diliyorum. Giresun Üniversitemiz günden güne büyüyen ve gelişen kuzeyin parlayan yıldızı olarak hizmetine eğitim hayatında olduğu gibi Giresun’da da gerçekten ciddi bir varlığı, etkisi ve zenginliği var. İnşallah daha da sizlerin gayretleri ile sizlerin desteği ile daha da gelişecek" ifadelerini kullandı.

Vali Karahan’ın ardından kürsüye gelen Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, açılışa katılan akademisyenlere ve öğrencilere Türk tarihi ile alakalı konularda bilgiler verdi. Törene Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, MHP Giresun Milletvekili Orhan Erzurum, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel katıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap