SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Vatandaş tezgaha yakşalamıyor

Vatandaş tezgaha yakşalamıyor

03 Şubat 2019 Pazar - 21:52




Meyve ve sebze hallerindeki yüksek fiyatlar pazarlara da yansıdı





Artan fiyatlar, seraları etkileyen doğal afetler, rayına oturtulmayan projeler derken vatandaş aç kaldı. Pazar esnafı yükselen fiyatlardan dolayı milletin tezgahlara yaklaşamamasından dert yanıyor 

Trabzon sokaklarında sitem üstüne sitem yaşanıyor. Pazarkapı Mahallesi Dereboyu Sokak’taki Tarihi Kadınlar Pazarı esnafı fiyatlardan dolayı vatandaşın pazara girmeye bile korktuğunu belirtiyor. Artan hal fiyatlarının pazara yansımasının vatandaşın cebini yaktığını belirten esnaf bu duruma devletin artık bir çözüm bulması gerektiğini belirterek sıkıntılarını dile getirdi.

İCRAAT YOK

İcraat yok Bazı ürünleri pahalılıktan alamadıklarını belirten başka bir satıcı, “Sebze de meyve pahalı ama daha çok meyveyi almayı tercih ediyoruz. 50 kuruş kar yapabiliyoruz. Brokoliyi 6,5 liraya alıp 7,5 liraya satıyoruz. Bunun kasa fiyatı ulaşımı kirası elektriği bize bir şey kalmıyor. Alım gücümüz yok. Devlet bir şeyler söylüyor ama uygulamada icraat yok” ifadelerini kullandı.

Fiyatların yüksek olması nedeniyle etiket koyamadıklarını belirten pazar esnafı Tuncay Kaya, “Vatandaş fiyatı görünce tezgaha yaklaşamıyor. Sürüm olmayınca kar da olmuyor. Ürünü elimizde kalmasın diye az alıyoruz. Ucuza alıp pahalıya satmıyoruz. En pahalı ürünlerimiz patlıcan ve biberi 14 lira ya veriyoruz. Vatandaş alamıyor rağbet yok alıcı da yok” dedi.


ASGARİ ÜCRET HALA YETMİYOR

Akçaabatlı Hanife Bıyıklı asgari ücretin artmasına rağmen kimseye yetmediğini belirterek, “Kimsede para yok. Asgari ücret 2 bin lira oldu ama millet hala geçinemiyor. Ürünleri almaya milletin parası yok. Ucuz da satamıyoruz zarar etmemek adına. Kendimiz üretim yapıyoruz ama ürünler yine de elimizde kalıyor” şeklinde konuştu.

DURUMUMUZ ÇOK FENA

Eskisi gibi alışveriş yapamadığını belirten vatandaşlar ise, “Fiyatlar el yakıyor. Esnaf da az karla mal satmayı kabul etmiyor. Böyle olunca da vatandaşa zarar geliyor. Pazara gelip torbalarımızı doldururduk şimdi 2 poşetle eve dönüyoruz. 2 liraya aldığımız pırasayı şimdi 5 liraya alıyorum. Durumumuz çok fena” diye konuştular.


Haber: NESLİHAN YILDIZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap