SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Usta'dan bomba transfer açıklamaları

Usta'dan bomba transfer açıklamaları

29 Haziran 2016 Çarşamba - 12:45




Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, kaleci Esteban ve Akakpo dışında diğer yabancı oyuncularla yollarını ayıracaklarını belirterek, takım içerisi





MUHARREM USTA BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI
Yapılan konuşmaların ardından Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TAKIMDA 5 TANE GENÇ OYUNCUMUZ OLACAK"
Usta, yeni dönemde 24-25 kişilik bir kadro oluşturacaklarını belirterek, "Yeni takımda 24 ya da 25 kişilik kadro olacak. Bu 25 kişilik kadro içerisinde şu anda geçen sene ki takımdan sıkça oynayan oyunculara baktığımızda onlar ilk dönem kampına çağrıldı. Kampa yaklaşık 25 kişi civarında arkadaşımız gidiyor. Bunların içinde genç arkadaşların sayısı oldukça fazla. Takımın son şeklinde yaklaşık 5 kişi gençlerden olacak. Geçen seneki takımdan birçok kişiyle ayrılma kararı aldık ama özellikle kontrat büyüklüğü açısından bakıldığında 12 arkadaşımızla yolları ayırdık. Onların kulüp bulması, bizim onlara destek olmamız kaydıyla bir şekilde Trabzonspor’un yeni döneminde bu arkadaşlarımız bulunmayacaklar. Bunu yaparken 2 tane amacımız var. Birisi bütçe planlamasında hedeflediğimiz bir rakam var. Buna sığmaya çalışıyoruz. Öyle olunca kontratı yüksek olan oyuncularla sistemi bundan sonra taşımanın mümkün olmadığını görüyoruz. Ayırmaya, ayrılmaya karar verdiğimiz arkadaşlar hangi takıma giderse gitsin her birinin başarılı alacağın inanıyorum. 'İyi olanlar da bizim kulübümüzde kayba uğradılar. Kulübümüzün maalesef iklimi buna müsait değildi” dedi.

“6-8 CİVARINDA OYUNCU TRANSFERİ YAPACAĞIZ”
Yeni sezonda kulübe uyum sorunu az olan oyuncularla birlikte olacaklarını belirten Usta, "Bizim şöyle de bir hedefimiz oldu; takımda kalan arkadaşlar genellikle genç arkadaşlar. Kulüple uyum sorununun en az olacağını düşünüyoruz. Ve belli bölgelere de daha önce söylemiştim. 6-8 civarında oyuncu transferi yapacağız. Bu yapacağımız transferle birlikte toplam maliyeti planladığımız bütçe var. Bunun içinde kalmak kesin olarak karar verdiğimiz bir konu. Bu 6-8 oyuncu içinde her bir alternatif isimlerle görüşmeler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

YABANCILARDAN SADECE ESTEBAN VE AKAKPO KALACAK
Yeni sezonda yabancı oyunculardan sadece Esteban ve Akakpo'nun kalacağını belirten Usta, "Gidecek oyuncularla ilgili de gelişmeler var. Mesela Aykut Demir Osmanlıspor’a kiralandı. Brüt 1 milyon 500 bin Euro’dan bahsediyoruz. Cardozo, Cavanda, Yatabare, N’doye var. Elimizde Esteban ve Akakpo kalacak. Özer, İshak, Sefa, Musa, Erkan bu oyuncularla da görüşmeler var. Ben bu oyuncuların hepsinin değerli olduğunu söylemek istiyorum. Ama burada iklimin bozukluğundan başarılı olamadılar. Bu iklimi değiştirmemiz gerekiyor. Giden oyuncular bizim açımızdan sadece performansı kötü olduğu için gitmedi. Trabzonspor kulüp olarak, düzen olarak performansı iyi olmadığı için kimseyi suçlamak doğru değil” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, kaleci Esteban ve Akakpo dışında diğer yabancı oyuncularla yollarını ayıracaklarını belirterek, takım içerisinde ücret adaletsizliğini en az seviyeye indireceklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap