SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Sofuoğlu, F-16'ya karşı yarıştı: 9.43 saniyeyle bi

Sofuoğlu, F-16'ya karşı yarıştı: 9.43 saniyeyle bi

20 Eylül 2018 Perşembe - 17:12




TEKNOFEST kapsamında şampiyon motosikletçi ve AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, F-16 uçağıyla yarıştı. Yarışta adeta hız rekoru kırılırken, izleye





TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde dev yarış gerçekleşti. Festival kapsamında düzenlenen ve bir adet formula aracı, Solotürk F-16 uçağı, bir iş jeti, bir adet Kawasaki model motosiklet ile spor araçların katıldığı yarışı Kenan Sofuoğlu motosikletiyle 9.43'lük derecesiyle kazandı.

Dünyanın en hızlı araçlar TEKNOFEST kapsamında yarıştı. Yarışta "Red Bull Racing Formula 1 arabası", "Kawasaki H2R", "Tesla P100 DL", "Lotus Evora 430 GT", "Aston Martin The New Vantage", "Solotürk F16 uçağı" ve "özel jet Challenger 605" yer aldı.

Söz konusu araçlardan Kawasaki H2R'yi Kenan Sofuoğlu, Lotus Evora 430 GT'yi Red Bull sporcusu Türkiye ralli şampiyonu Yağız Avcı, Aston Martin The New Vantage'i Avrupa Şampiyonu Red Bull sporcusu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu kullandı.

Yarışı Sofuoğlu'nun kullandığı "Kawasaki H2R" önde tamamladı.


Araçların kıyasıya yarışı hayran bıraktı.

Öte yandan Solo Türk de ziyaretçilerin tezahüratları eşliğinde alçak geçişlerin yer aldığı bir gösteri sundu.

Yarışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin,İBB Başkanı Mevlüt Uysal , Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı ve çok sayıda izledi.

Sofuoğlu, F-16'ya karşı yarıştı: 9.43 saniyeyle birinci oldu 2.resim

Sofuoğlu, F-16'ya karşı yarıştı: 9.43 saniyeyle birinci oldu 4.resim


Sofuoğlu, F-16'ya karşı yarıştı: 9.43 saniyeyle birinci oldu 5.resim

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap