SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Şehir ortasında göçebe hayat

Şehir ortasında göçebe hayat

02 Ekim 2016 Pazar - 15:53




Üniversite Mahallesi’ndeki vatandaşlar arazilerin 4 yıldır imara açılmamasına tepki gösterdi.





Trabzon’un Üniversite Mahallesi’nde 2012 yılında üniversite genişleme alanı ilan edilen ve imara kapatılan yaklaşık 35 dönüm arazide yaşayan 300 civarında vatandaşlar isyan noktasına geldi. İstimlak alanı olarak belirlenen arazide oturan vatandaşlar imar izni olmadığı için evlerinin bakımlarını yapamıyorlar, kat çıkamıyorlar.

BELEDİYE HİZMETİ ALAMIYORLAR

Çocuklarının geleceği için arazilerini satmak isteyen vatandaşlara ise izin verilmiyor. Vatandaşların defalarca Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne müraacat etmesine rahmen hiç ses yok. Bu durum karşısında belediye hizmetlerinden de yaralanamamıyor, mahallenin bir kısmına doğalgaz verilirken arazinin bulunduğu hanelere doğalgaz hattı çekilemiyor.

PARAMIZ YETERLİ DEĞİL DEDİLER

Mahalle sakinlerinden mağdur Hüseyin Şahin, “Burayı imara kapattılar alacaklar diye yıllardır mağduriyet yaşıyoruz burada. Burası mahkeme gördü, mahkeme sonuçlandı ama para ödemeye gelince bize Büyükşehir belediyesinden dediler ki, ‘Bizim paramız yeterli değil burayı almıyoruz’ Almıyorsan imara aç diyoruz imara da açmıyorlar” dedi.


ÇOCUKLAR EVLENECEK EV YOK

Şehirin ortasında göçebe gibi yaşıyoruz diyen Hüseyin Şahin, “Evimiz akıtıyor evlerimize bir şey yapamıyoruz. Çocuklar evlenecek ev yok. Kiraya kimse gidemiyor maddi güç yok zaten. Evimizin çatısı akıyor bir şey çakaçağız pat diye belediye arabası geliyor. Ben 50 sene böyle mi yaşayacağım. Bizi bu duruma düşüren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdiği sözü tutmadı. Bizi kandırdı, üçkağıta getirdi” diye tepki gösterdiler

BENİ BÖYLE BİR HAYATA MAHKUM EDEMEZSİN

Bir diğer mağdur Mustafa Uzun ise, “Ben arsamı satacağım satamazsın. Kardeşim benim 3 tane çocuğum var. Evlendireceğim ekonomik sıkıntı çekiyorum asgari ücretle çalışıyorum. Yerimi istimlak edeceksen et. Ver paramı al. Vermem demiyorum ki hakkını ver al. Kardeşim bırak bizi ben asgari ücretle nasın uşak evlendireceğim.

Ben asgari ücretle nasıl düzen kuracağım. Ben mecbur muyum asgari ücretle çalışmaya. Yerimi satacağım çocuğuma iş yeri açacağım. Beni böyle bir haya ta mahkum edemezsin ki, Sokağa ‘çık’ çıkıyoruz, ‘öl’ ölüyoruz, hakkı yerine bir şey yapamazsın hak yok bir Suriyeli kadar olamadık” diye isyan etti.


Haber: Eser HACISALİHOĞLU - Kamera: Turgay EROL

Üniversite Mahallesi’ndeki vatandaşlar arazilerin 4 yıldır imara açılmamasına tepki gösterdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap