SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Şampiyonluk için yola çıktık!

Şampiyonluk için yola çıktık!

23 Temmuz 2018 Pazartesi - 16:20




Söyleşi için rotayı bu kez Rize'nin şirin ilçesi Pazar'a kırdık





Pazarspor Başkan Yardımcısı Erdal Yaşar Hoşver, kulübün hedeflerinden, projelerinden bahsederken Türk futbolunun içinde bulunduğu darboğaza da temas etti. Bu sezon şampiyonluk hedeflediklerini açıklayan Hoşver'e göre altyapı olmazsa olmaz...

Hüseyin Yangın öncülüğünde mütevazı bir bütçe ve kadro ile Çaykur Rizespor'a futbolcu yetiştirme misyonunu sürdüren Pazarspor yeni sezona bomba gibi girmeye hazırlanıyor. Bütçeyi sarsmadan az ama öz transfer yaparak 3. Lig'in altını üstüne getirmeyi amaçlayan Rize temsilcisinde camianın buluştuğu tek nokta, şampiyonluk. Başkan Yardımcısı Erdal Yaşar Hoşver de satır aralarında bu noktaya temas ediyor. Hoşver, bu doğrultuda altyapının sağlam olmasına büyük önem veriyor. İşte Hoşver'le yaptığımız röportajdan pasajlar...

 

LİGDE KOLAY TAKIM YOK


Transferde ne kadar az hata yaparsak başarı o derece gelir. Kolay takım yok. Sadece bizim ligimizde değil 1.Lig'de, 2. Lig'de, Süper Lig'de de aynı. Şu ana kadar transferde bomba bir isim yok. Bizim grubumuzda Vanspor, Erzincanspor gibi bize göre daha büyük bir bütçeye sahip oldukları için onların aldıkları oyuncuların üçte bir fiyatına sporcu alabiliyoruz. Biz ekip olarak hocanın futbol mantalitesine göre transfer yaptık. Başarıyı ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Bizim en büyük sıkıntımız, stadımızın hala bakımda olması. Biz bu sezon büyük ihtimalle maçlarımızı dışarıda oynayacağız. Bu sezon seyircilerimizin bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz."

BÜTÇEYE GÖRE TRANSFER YAPIYORUZ

"Bizim stat çalışmalarımız var, zemin değişecek, ihale yapıldı ama hala kazma vurulmadı. Futbol bir keyif oyunudur, seyircisiz futbol olmaz. Galip de gelseniz yenilseniz de futbolun seyircisiz hiçbir anlamı yok. Federasyondan tek isteğimiz, stadımızın daha erken başlanması ve bitirilmesidir. Saha zemininin Karadeniz şartlarına uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Pazar halkının önceki yıllarda yaş çaydan dolayı destekleri oluyordu ama ekonomik yapıdan dolayı bu destek son yıllarda olmuyor. Taraftarımızdan istediğimiz şey, bizi tribünlerde desteklemeleridir. Bizim daha ekonomik bir takımımız var, kendi bütçemize göre transfer yapıyoruz. Pazarspor'un şu anda hiçbir borcu yoktur."

YAŞ SINIRLAMASI OLMALI

"Geçen sene bizden giden futbolcular arasında kaleci Salih Vanspor'a gitti. Santraforumuz ve kaptanımız Turgay Kırşehirspor'a gitti. Bizim takımımızda şu anda en yaşlı oyuncu 29 yaşında, en genç oyuncumuz da 18 yaşında. Transfer hocaya bırakılacak kadar basit bir şey değil. Yönetimin yapacağı kadar da kolay bir şey değil. O dengeyi çok iyi kurmak gerekiyor. Kamptan sonra hocamızın da görüşlerini alarak gerekli transferleri yapmaya çalışacağız. 3. Lig'de yaş sınırlamasının kaldırılması büyük bir yanlıştır. Takımlar altyapısındaki oyuncuları oynatabiliyordu. Kaç yıldır 10 futbolcuyla çıkabiliyorsunuz. Bu bizim için büyük bir sıkıntıdır."


PARA İÇİN OYNUYORLAR!

"20 yaşındaki üst liglerde oynamış oyuncular 3.liglere gelmeye başlıyorlar. Bu oyuncular artık paraya gelmeye başladılar. Bu yaşlarda oyuncuların liglerde oynaması bana göre çok büyük bir yanlıştır. Futbolcular gerçekten artık para için oynuyorlar sadece. Şampiyon olabilmek için 4-5 milyon gibi bir rakama ihtiyaç var. Halbuki bu parayı altyapıya harcarsanız şampiyonluk zaten gelecektir.”

RiZESPOR iCiN DE GECERLi

"Pazarspor, tarihinde ilk defa bu sezona idari kadrosunu kurarak başladı. Zaman içerisinde göreceğiz, biz kendi bütçemize göre transferler yaptık. Büyük rakamlı transferlerimiz yok bu sezon. Bu sezonki transferlerimizde santraforumuz ve kalecimiz biraz pahalı ama piyasaya göre düşük maliyetli oyuncular. Transferde daha çok bu bölgenin oyuncularıyla görüştük. Altyapımızda yetişmiş en az 12 futbolcumuz var. 2013’te şampiyon olduğumuz sezon ilk 11’in 8 futbolcusu Pazarspor'da profesyonel olmuştu. Biz böyle başarı sağladık. Bu sadece Pazarspor için değil ,

Rizespor için de geçerli."


HEDEFiMiZ MUTLAK SAMPiYONLUK

"Dışarıda oynayan futbolcuları bu yöreye getirmek çok zor oluyor. Bu yörenin şartlarını bilen, buraya uyum sağlayabilecek olan sporcularla görüştük. Onlara buradaki şartları gösterdik, öyle imza attırdık. Hiçbiriyle telefonda anlaşma sağlamadık. En son noktayı Pazar'da koyduk. Bu sezon ilk defa Çaykur Rizespor'la pilot takım uygulamasını başlattık. 5 sporcu aldık Rizespor’dan. İnşallah bu sporculardan faydalanırız. Bu sezonki hedefimiz şampiyonluk. Bu ligde orta sıralarda kalmak için takım kurarsanız küme düşersiniz. Geçen sene grubumuzda sadece Erciyes takımı kötüydü. Onun dışındaki takımların hepsi, küme düşen takım bile liderden puan alabildi. Bu ligde her zaman hazır olmak gerekiyor."

Hoşver'in üzerinde durduğu konulardan biri de kulüp bütçesi… 'Ayağını yorgana göre uzat' sözü Pazarspor için adeta biçilmiş kaftan. Hoşver de afaki rakamlarda transferden ziyade Pazar'a uyum sağlayabilecek, futbol mesleğini kendine şiar edinen oyuncuların takıma adapte edilmesinden yana...

SUNİ ÇİM FUTBOLUN EN BÜYÜK YANLIŞIDIR

"Futbolda kardeşlik şu şekilde olmalıdır: Sahaya çıkarsınız, futbolunuzu oynarsınız, bizi de yenersiniz, rakiplerimizi de yenersiniz. Türk futbolunda hatır gönül işi olmamalıdır. Tüm futbol camiasından istediğimiz budur. Maçları sahada oynayıp kazansınlar, kaybetsinler, birbirlerine saygılı olsunlar. 1995 yılından beri yöneticilik yapıyorum. Türk futbolunda yapılmış en büyük yanlış, suni çim sahadır. Suni çim sahada yetenekli futbolcunun yetişmesi imkansız. Bütün futbolcuların dizlerinde, adalelerinde sorunlar var. Suni çim sahada kullanılan granürler Avrupa standartlarında değil. Çamur sahada oynansın futbol, suni çim sahada oynanmasın artık. Rize’de artık futbol oynayacak yer kalmadı. Her yeri bina yaptık, futbol oynayacak yer kalmadı." Şampiyonluğun sadece futbolcuya ya da teknik heyete bağlı olmadığının altını çiziyor Hoşver ve ekliyor: Yönetici de olacak bu işin içinde, seyirci de.


Haber: Arif SIRTKAYA

Kamera: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap