SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Nuhoğlu; 'Bir daha AK Parti'ye dönmem!'

Nuhoğlu; 'Bir daha AK Parti'ye dönmem!'

21 Ocak 2019 Pazartesi - 12:17




Belediye başkanı Nuhoğlu Karadeniz'e konuştu, çarpıcı açıklamalarda bulundu...





AK Parti’de 3 dönem kuralına takıldıktan sonra aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, “Geçtiğimiz 20 yılda Hayrat’ta tarih yazdık. Tüm seçimlerde sandıktan birinci çıktık. 31 Mart’ta da Mehmet Nuhoğlu olarak Hayrat’ta rekor oy alacağım” dedi

AK Parti’de 3 dönem kuralına takılınca aday gösterilmeyen Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu kurucusu olduğu AK Parti’den istifa ederek Hayrat Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıklamıştı. Nuhoğlu, AK Parti’den aday gösterilmeme sürecini, sonrasını ve bağımsız aday olarak yola devam etme kararı aldığı anı tüm samimiyetiyle sadece Karadeniz’e anlattı. Nuhoğlu, “Yaşanan süreç bizleri bu noktaya getirdi. Mevcut diğer partilerden gelen teklifleri teşekkür ederek geri çevirdik. Hayrat’ta yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi.

İşte Nuhoğlu’nun o röportajı:

ŞAHSIMA GÖSTERİLEN İLGİYE KAYITSIZ KALAMAZDIM

Bağımsız aday olma kararını nasıl verdiniz? O süreçte neler yaşandı?


AK Parti’nin üst kademesinden birçok isim beni aradı ve rica etti, ‘Biz seni başka makamlarda değerlendireceğiz, seninle birlikte yolumuza devam edeceğiz, bizim dışımızda bir durum gelişti… Kesinlikle bağımsız aday olma’ şeklinde tarafıma telkinde bulunuldu. Şahsımın bir makam ve mevki peşinde olmadığımı belirttim. Hayrat halkıyla birlikte yola çıktık. Hayrat halkı beni istedi. Halk bırakmadığı ve baskı yaptığı için ben tekrar bağımsız olarak adaylığımı açıkladım. Şahsıma gösterilen teveccühe kayıtsız kalamazdım.

DİKKATLERİ ÜZERİMİZE ÇEKTİK

Uzun yıllar hizmet ettiğiniz partiden istifa ederek bağımsız adaylığınızı açıkladınız. AK Parti’de tepki nasıldı veya size ne hissettirildi?

AK Parti Trabzon İl Başkanımız Sayın Haydar Revi’yi aradım. Milletvekillerimizle görüştüm. Bağımsız aday olarak yoluma devam edeceğimi söyledim ve helallik istedim. Şimdi ise bağımsız aday olarak yola çıktım ve seçim çalışmalarına start verdim. Gece gündüz ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Şu an baktığımızda yüzde 80’in üzerinde bir oy potansiyelimiz olduğunu görüyorum ve bunu bana Hayrat’ta vatandaşlarımız hissettiriyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde yüzde 83 oy oranıyla Hayrat olarak dikkatleri üzerimize çekmiştik.




AK PARTİ'YE ASLA DÖNMEYECEĞİM

Siz, genel merkeze aday olması için kimi önerdiniz?

Cengiz Nuhoğlu diye bir arkadaşımız var. Dürüst olduğuna inandığım bir arkadaşım. Hizmet edebileceğini düşündüm ve kendisine kefil oldum. Hayrat’ta da sevilen bir isim olduğu için ben olmazsam onun aday olmasına kesin gözüyle bakıyorduk. Fakat adayların belirlendiği akşam bazı şeylerin değiştiğini gördük, yaşananları şaşkınlıkla izledik.

YOLUMUZU ÇİZDİK TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRDİK

İYİ Parti’den size ‘adayımız ol’ teklifi geldi mi?


Birçok partiden geldi. Hem adayımız ol hem de destek noktasında mevcut partilerimizden ziyaretimize gelen birçok isim oldu. İsim vermek istemiyorum ama onlara da teşekkür ediyorum bize vermek istedikleri desteklerden dolayı. Ben aday olma noktasında bir partiyle değil halkla hareket etme kararı aldım ve yolumu bağımsız olarak çizdim. Bu sebeple hiçbir partiyle hareket etmeme kararı aldım. Dolayısıyla aday ol tekliflerini geri çevirdik. Ancak diğer partilerden büyük oranda destek alacağımı bu süreçte net bir şekilde görmüş oldum.

EGOLARIMA TESLİM OLMADIM

Peki AK Parti kanadının ‘adaylığınıza’ tepkisi ne oldu?

Uzun yıllardır hizmet ettiğim partiden ayrılırken tabii ki yol arkadaşlarımın da görüşünü aldım. Ne kadar emek harcadığımı dava arkadaşlarım çok iyi biliyor. İl başkanımız da, milletvekillerimiz de, bakanlarımız da benim çalışmalarımı yakından takip eden ve bunlara şahit olan kişiler. Ben AK Parti’nin kurucularından biriyim. Her kademesinde bulunduğum partiye hizmet için katılmıştım, bugün de hizmet için ayrıldım. Yarım kalan projelerimizi tamamlayabilmek için, Hayrat’ın ufkunu açabilmek için, Hayrat halkından yoğun baskı geldiği için tekrar aday oldum. Halkımızda en ufak bir tereddüt hissetmiş olsaydım zaten bağımsız aday olmaz, kenara çekilirdim.Şunu belirtmek isterim açık ara kazanacağım. Ak parti'ye bir daha asla dönmeyeceğim.

GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YÜRÜYORUZ


Hayrat AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği desteklerle dikkat çekmişti…

Rekorların ilçesi olarak adını tarihe yazdırmıştı. Hayrat’ta yüzde kaç oy alacağınızı düşünüyorsunuz?

Geçmişte olduğu gibi yüzde 80 bandında oy alacağımı düşünüyorum. AK Parti geçtiğimiz seçimlerde Hayrat’ta yüzde 73-74 bandında bir oy almıştı. Hayrat halkı tarafından Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 92 oranında bir destek verilmişti. Cumhurbaşkanımız o dönem bir söz vermişti, ‘Yüzde 95 al, Hayrat’a geleceğim’ diye. Ancak yüzde 92 oy oranında kalmıştık. Tabii bu genel ve yerel seçimler çok farklıdır, yerel seçimde ‘şahıs’ çok önemlidir. Partinin de etkisi var ancak isimler yerel seçimlerde ön plana çıkabilir. Hayrat’ta yıllarca yaptığımız hizmetler belli. Bu nedenle yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğimizi tahmin ediyorum.

HEM BEN HEM DE VERDİĞİM İSİM…

AK Parti’de 3 dönem kuralına takıldınız ve bu nedenle aday gösterilmediniz. Ancak Hayrat’taki oy potansiyeliniz ve başarınız ortada… Sizin için istisna bir durum olamaz mıydı?


Bize partimizdeki büyüklerimizden, 3 dönem kuralına takılmayacağım ve istisnalar olacağı söylenmişti. Yine partimizden, ‘Seninle çalışmak istiyoruz ancak aksi bir durum olup, aday gösterilmezsen bize bir isim ver’ denildi. Ben de o ismi verdim. Bu isim de olmayınca Hayrat’ta insanlar şok yaşadı. Hem ben hem de önerdiğim isim saf dışı bırakılmış oldu.

HER BÖLGENİN KENDİNE HAS DENGELERİ VAR

Aday gösterilmemenizin perde arkasında 3 dönem kuralı dışında başka bir sebep olabilir mi?

Başka bir durumun hasıl olacağını asla düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bakanlarımıza ve milletvekillerimize kadar herkes beni çok iyi tanır. Hepsinin şahsımı sevdiğine inanıyorum. Biz olmasak da önerdiğimiz isim olur diye düşündük. Bunu söylememin sebebi beni arayarak isim istemeleridir. İsim verdiğimiz halde ne oldu da bu duruma gelindi bilmiyorum. Burada her bölgenin kendine has dengeleri var ve ben bu dengelerin o an Ankara’da değiştiğini düşündüm. Şu an sadece halkın adayıyım, halkın adamıyım.

20 YILDA TARİH YAZDIK

Hayrat halkına bizim aracılığımızla son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Yarım kalmış projelerimiz var. Çevre Bakanlığı Trabzon’da örnek ilçe olarak bir tek Hayrat’ı göstermiştir. Bu nedenle bizim sıfır atık projemiz var, tüm cihazları aldık ve çalışmalarımız sürüyor. Yol betonlama, asfalt, belediyecilik hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor. Hizmet aşkımızla birlikte, Hayrat halkının verdiği destekle hem yarım kalan projelerimiz hem de planladığımız projelerimizle yeni döneme damga vuracağız. Ben 20 yılda Hayrat’ta çok güzel hizmetler yaptığımı düşünüyorum. Bu süreçte katkı sağlayan milletvekillerimiz, bakanlarımız var. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hayrat’ta son 20 yılda tarih yazdık. Milletimizin takdiriyle yolumuza devam edeceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap