SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

23 Ekim 2018 Salı - 11:49




Yerel seçim durağımız bu kez ÇARŞIBAŞI





Vatandaşlar, Çarşıbaşı’nın daha ileriye gitmesi gerektiğini belirterek, “Genel anlamda hizmetlerden ve başkanımızdan memnunuz ancak Trabzon büyükşehir olduktan sonra Çarşıbaşı’na büyük engeller çıktı” ifadelerini kullandılar

29 Mart 2019'daki yerel seçimler öncesi halkın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bugünkü durağımız Çarşıbaşı oldu. Halk genel anlamda Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’dan memnun ancak Trabzon büyükşehir olduktan sonra yeterli hizmet alamadıklarından yakınıyor. İşte vatandaşın yerel seçimler öncesi görüşleri…

Yılmaz Bektaş: Belediye başkanımız iki dönemdir görevde. Bugüne kadar çok güzel hizmetler yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bizler başkanımızın bir dönem daha devam etmesini ve yarım kalan işlerini tamamlamasını isteriz” dedi.

Öztürk Kaya: Çarşıbaşı’nın tüm köylerine ve mahallelerine başkanımız büyük hizmetler yaptı. Yolları asfaltladı. Yetmeyen yerleri betonladı. Hepsi yapıldı demiyorum ama büyük ölçüde vatandaşın yol hizmetini karşıladı. Coşkun başkan her zaman halkın içinde oldu. Halkın derdini dinledi. Kendisinden çok memnunuz. Bir dönem daha devam etmesini istiyoruz.


Ahmet Ustabaş: Çarşıbaşı’na güzel hizmetler yapıldı. Ancak merkez için trafikte bazen sorunlar yaşanıyor. İlçemiz eski halinden daha iyi tabii ki. Coşkun Yılmaz başkanımız her zaman halkla iç içe oldu. Kiminin düğününe, kiminin cenazesine yettiği kadar katıldı. Kimseyi kırmadan dökmeden derdini dinledi. Bu konuda kendisi büyük takdir topladı. Devam etmesini istiyoruz.

HARUN REŞİT AYDIN: Çarşıbaşı yeterince değil, hiç hizmet almadı bu dönemde. Çarşıbaşı’nda çarşıyı temizleyemeyen birinden belediye başkanı olur mu hiç? Biz de kendisine oy verdik, gerisini sormaya gerek yok. Şimdiki belediye başkanı gibi başkası çıksın aday olarak, o da kazanamaz.

İDRİS SAKA: 4.5 yıl içerisinde Trabzon büyükşehir olduktan sonra Çarşıbaşı yeterince hizmet alamadı. Belediye başkanının cebinde para olsa buraya hizmet yapar. Belediyeye para gelmedikten sonra başkanın da yapabileceği hiçbir şey yok. Ankara’dan para gelmedikten sonra buraya Cumhurbaşkanı da gelse hizmet gelmez. Karadeniz Bölgesi'nde imar sıkıntılarımız var, bu büyük bir yanlıştır. Bu yanlışlıklar düzeltilmezse Çarşıbaşı göç vermeye başlar. Bunların bir an önce düzeltilmesi gerekir.

OSMAN DOĞRU: Çarşıbaşı’nda insanlar fındıktan, balıkçılıktan geçiniyor. Bu halkı bunlarla cezalandıramazsınız. Fındığımızı dışarıya satamıyoruz. Fındığa devletimizin sahip çıkmasını istiyoruz. Trabzon büyükşehir belediyesi olduktan sonra hizmetler daha az gelmeye başladı. Gelirler adaletli bir şekilde dağıtılmıyor. Çarşıbaşı’na daha fazla hizmet gelmesini bekliyoruz. Siyasetten bize gelen hizmet çok az, bunların artmasını bekliyoruz. İLYAS ARSLAN: Yapılan hizmetler var ama yeteri kadar iyi değil. Daha fazla çalışmalar olması gerekiyor. Gözle görünür hizmetlerin yapılmasını bekliyoruz. Eskiye göre yapılan işler daha da zorlaşıyor. Bir muamele yapacağız, hep para isteniyor, bunların çözüme kavuşması gerekiyor. EYÜP ÇOLAK: Şu ana kadar Çarşıbaşı’na yapılan hizmetler yeterli değil. Başkanımız yapmak istese de baştaki kişiler yaptırmak istemiyor. Çarşıbaşı’nda en büyük eksiklik hizmetler. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi.

ÖMER YILMAZ: Çarşıbaşı’nın en büyük sıkıntılarından biri de yüksekokul. Burada yüksekokul yapılmasını istiyoruz başkanımızdan. Bir şeyler yapılmak isteniyor ama engelleniyor. Daha iyi hizmetler yapılabilmesi için halkın da desteği gerekiyor. Başkanımızı iyi buluyorum, halkla bütünleşmesini iyi biliyor.


HASAN YAVUZ: Çarşıbaşı’na yapılan hizmetleri olumlu buluyorum. Daha da iyi işler yapılması gerekiyor. Hizmetler var ama yeterli değil, daha fazla olması gerekiyor, inşallah bunlar da yapılacaktır.

KEMAL BAYRAKTAR: Yapılan hizmetleri yeterli bulmuyorum. Daha iyi işler yapılmasını bekliyoruz. Yollarımızın daha iyi yapılmasını bekliyoruz. Başkanımız elinden geleni yapıyor. İnşallah daha iyi hizmetler yapılacaktır.

OSMAN YATKI: Çarşıbaşı’nda yapılan hizmetler yeterli değil. Daha çok yatırım olması gerekiyor. Yollarımızın bitirilmesi gerekiyor. Yapılan hizmetler var ama yeterli değil.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Trabzon’un en sakin ilçelerinden birindeyiz. Çarşıbaşı, keşanı ve balığıyla meşhurdur. Dün Çarşıbaşı sokaklarını gezdik. Halka "Başkanınızdan ve verilen hizmetlerden memnun musunuz?" diye sorduk. Büyük çoğunluk Başkan Coşkun Yılmaz’dan memnun olduğunu dile getirirken en çok dikkatimizi çeken Büyükşehir ile ilgili sıkıntılar oldu. Halk, “Çarşıbaşı, Trabzon büyükşehir olmadan önce daha çok hizmet alıyordu.


Coşkun Yılmaz başkanımız her yere yetiyordu. Ancak şu an büyükşehir olduğumuz için hizmetlerimiz kısıtlandı diyebiliriz. Bugün bizler Başkan Yılmaz’ın yeniden aday olmasını isteriz” ifadelerini kullanıyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Belediye Başkanı Yılmaz’a "Yeniden aday mısınız?" diye sorduk. Yılmaz, "Daha yapacak çok işimiz var, tabii ki aday adayı olacağız. Ancak bizim de bir siyasi bağımız var. Büyüklerimiz ne kadar uygun görürler onu bilemem. Halk her seçimde Coşkun Yılmaz’ı ne kadar istediğini sandıkta göstermiştir. Biz de hizmetlerimizle bunların karşılığını verdiğimize inanıyoruz” dedi. Yılmaz, şunları kaydetti:

“İlçemizin kalkınması için daha yapacak çok işimiz var. Ben iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Verdiğim hizmetler yeter demiyorum. Daha çok hizmet vermek gerektiğini düşünüyorum. Çarşıbaşı için hazırladığımız yeni projeler var. Bunları hayata geçirmek için yine Ankara yollarına düşeceğiz. İnanıyorum ki Çarşıbaşı önümüzdeki süreçte en iyi hizmetleri alan bir ilçe olacaktır." Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarına dikkat çeken Yılmaz, “Orhan başkanın kapısını ne zaman çaldıysak hoş karşılandık. İsteklerimiz olduğunda hemen yetkili birimleri arayarak imkanları ölçüsünde bizlere yardım etmeye çalıştı. Ancak Trabzon’a yapılan ödenekler belli. Orhan başkanın bu ödenekleri her zaman eşit seviyede dağıtmaya çalıştığından hiç kuşkumuz olmamıştır” dedi.

Başkan Yılmaz’ın makamına gittiğimizde bir de muhtarlarla karşılaştık. Belediye meclisi var zannettik, oysaki her birinin muhtar olduğunu öğrendik. Biz de bu fırsattan istifade direkt sorduk: “Başkanınızdan memnun musunuz?” Aldığımız cevap bizi çok şaşırttı. Çünkü bazı muhtarlar, “Biz aynı görüşten değiliz ama başkandan memnunuz. Ancak Büyükşehir Belediyesi bizi mahvetti. Keşke büyükşehir olmasaydık. Bugün Coşkun başkan başka partiye geçsin veya bağımsız aday olsun biz oyumuzu yine ona veririz. Çünkü bakın burası başkanın makamı olduğu kadar bizim de makamımız gibi. İstediğimiz zaman gelip sorunlarımızı dile getiriyoruz. Bugüne kadar kapıdan hiç dönmedik. Yapabileceğini ve yapamayacağını bize açık açık söylemiştir. Bu da bizi mutlu ediyor. Dediğimiz gibi aynı siyasi görüşten değiliz ama hizmetlerinden memnunuz” şeklinde konuştular.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap