SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

16 Ekim 2018 Salı - 12:00




Yerel seçim durağımız bu kez MAÇKA





Trabzon Maçka’da halk kapalı olan Sümela Manastırı yolunun ilçenin ekonomisine zarar verdiğini belirterek, sorunun çözümünün ilçeye nefes aldıracağı görüşünde...

Selim Murat: Maçka’nın en büyük sorunu otopark. Maçka’ya bir fabrika yapılması gerekiyor. İş imkanları olması açısında çok önemli. Başkanımızı çok seviyoruz, tekrar kendisiyle devam etmek istiyoruz.

Gökay Çoban: Maçka’nın durumunu çok güzel görüyorum. İlçemiz adeta cennete dönmüş. İş yeri sahibiyim. Önceden sokağa sergi bile açamazdık, şimdi ise rahat ve huzurluyuz. Maçka’da eksik yok gibi. Başkanımıza güveniyoruz ve ilerleyen süreçlerde eksikleri tamamlayacağına inanıyoruz.

Mesut Karagöz: Şahsım olarak Maçka’nın durumunu çok güzel görüyorum. Başkanımızın daha ilk dönemi olduğu için daha da iyi olacağına inanıyorum. İleriye dönük sözleri var, arkasındayız her zaman. Başkanımız turizme ağırlık verirse ve Sümela’nın açılmasıyla beraber esnaf olarak bizler de rahatlarız.


Cevat Bulut: Koray başkanımızı destekliyoruz, sonuna kadar yanındayız. İş yönünden yatırımlar olursa daha faydalı olur. Genel manada iyiyiz Maçka olarak.

Samet Toprak: Turizm Sümela Manastırı’nın kapalı olmasından dolayı pek iyi değil şu sıralar, bir an önce orasının açılması gerekiyor. Başkanımızın güzel yatırımları var ancak çok daha güzel işler yapılabilir. Bahsi geçen bazı projeler hayat bulursa Maçka ilçemiz çok güzel olur. Maçka’da en büyük sorun, otopark. Evimin önüne arabamı park edemiyorum, park yerleri var ancak başkası geliyor, yolun ortasına arabasını bırakıp gidiyor. Otoparktan daha çok insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Yıldıray Şeker: Koray Koçhan başkanımızın tekrar aday olacağını ve başkan seçileceğini düşünüyorum. Maçka’da bir düğün salonu sıkıntısı vardı, onu da başkanımız halletti. Ondan sonra çok da büyük bir sorunumuz yok. Başkanımıza verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz.

Ahmet Ofluoğlu: Başkanımızdan çok memnunuz; köylerimize, ilçelerimize çok yardımları var, gerek düğün olsun, cenaze olsun hiçbirini kaçırmıyor. Başkanımızla devam etmek istiyoruz. Maçka’da fabrika kurulması gerekiyor. Doğalgazın buraya gelmesi de çok sevindirici, millet olarak hep beraber inşallah iyi olacak.

Ali Odabaş: Maçka’nın durumunu iyi görüyoruz. Belediye başkanımızın sonuna kadar destekçisiyiz. Maçka’da otopark sorunu var ve bir de fabrika yapılırsa çok iyi olur.


Erdal Özgen: Yatırımlarla beraber başkanımız elinden gelen mücadeleyi veriyor. Genç bir arkadaşımız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Maçka’nın imkanları doğrultusunda eksikler olabilir, başkanımızın elinden geldiğince gayreti güzel. Sonuna kadar mücadelesini veriyor. AK Parti’nin göstereceği aday önemlidir ancak eğer Koray başkanımız tekrar aday olursa desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Maçka’da en büyük sorun park sorunudur. Bu sıkıntı bütün ilçelerde var ama bu konuda başkanımızla görüştük, şimdiye kadar çok çalışma yapamadı, bunun eksikliği var. Kapalı otopark düşüncesi var başkanımızın, inşallah onu gerçekleştirir. Maçka kısıtlı bir alan olduğu için problem yaratıyor. İstediğin şekilde alan yaratamıyorsun. Diğer yönden turizm açısından beklentilerimiz yüksek. Sümela’nın 3 yıldır kapalı olması bizi çok etkiledi. İnşallah Sümela bir an önce açılırsa turizm konusunda rahatlamış oluruz.

Turan Odabaş: Maçka yatırımlar konusunda çok iyi değil ama kötü de diyemeyiz. Biraz daha zaman olursa daha güzel şeyler olur diye düşünüyorum. Maçka’ya öncelikle otopark yapılması gerekiyor ancak alan da yok, yapılması için ara sokaktaki yollarımızın da tek şerit olmasını bekliyoruz. Bu olursa çok iyi olur. Maçka zaten küçük bir yer, buraya başka bir şey yapılamaz.

Şener Erden: Yatırımlarda bir otopark sorunumuz var. Özellikle yazın çok büyük bir sıkıntı oluyor. Bir de Sümela Manastırı’nın kapalı olması... Bunlar büyük bir sıkıntı, başka da bir sıkıntı yok.

Hakkı Erden: Yatırımlar yapılıyor ancak yeterli düzeyde değil. Otopark sorunu var. İnsanların oturup konaklayabileceği, dinlenebileceği yerler yok, bu da bir sıkıntı yaratıyor. Maçka’da en büyük sorun otopark sorunu. Bu sorunun bir an önce giderilmesi gerekiyor.

Arsun Yalçınkaya: Maçka’da birkaç senedir pek bir şey göremedik. Yatırımlar yok. Diğer ilçeler bizi çok sollamış durumda, kuzeyde kalan tek ilçe Maçka’nın yolu bile yok. 1990 yılından bu yana 30 km olan karayolu bitirilmedi. Maçka’da trafik sorunu var, otopark sorununun çözülmesi gerekiyor, daha sonra Sümela Manastırımız kapalı olduğu için bu konuda Karadeniz bölgesine büyük bir darbe vuruldu. Dört senedir Sümela Manastırı açılmadı, seneye açılacağı söyleniyor. İnşallah bir aksilik olmaz. Esnaf kan ağlıyor bu konuda. Maçka’da çay ocağımız yok, konaklanacak yerimiz, tesisimiz yok. Dışarıdan gelen bir turistin rahat rahat yemek yiyebileceği, çay içebileceği herhangi bir yer yok. Bu sorunlarımızın bir an önce düzelip güzel bir Maçka görmek istiyoruz.


Münevver Bal: Maçka ilçemiz çok güzel, burada milliyetçi insanlarımız var. Misafirperver, çok efendi insanlar. Burası adeta cennet gibi. Maçka’da çok huzurluyuz. Başkanımıza teşekkür ederiz.

 

Kültür ve turizm ilçesi Maçka

 

Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan çıraklık dönemini atlattı. Ustalık döneminde yeniden göreve talip oldu. Bugüne kadar AK Parti’nin neredeyse tüm kademelerinde görev yapan Koçhan sahip olduğu tecrübe ile Maçka’nın hayallerini gerçekleştirmek için ‘durmak yok yola devam’ diyor. Koçhan, “Maçka için hayallerimiz var, ciddi projelerle yola çıktık. Türkiye’de belki de 40 yılda yaşanacak kadar büyük olaylar 4 sene gibi küçük bir siyasi dilime sığdı. Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin önü açıldı. Son viraj yerel seçimler ve bu seçimlerde tekrar adayız. Artık belli bir tecrübeyle hem parti hem de belediye başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın söylemi ile çıraklık dönemini atlattık. İnşallah ustalık döneminde de Maçka’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. 30 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçim de tekrar partim de uygun görürse aday olmayı düşünüyorum” dedi. Her ilçede olduğu gibi Maçka’da da otopark sorunu olduğu halk tarafından dile getiriliyor.İçeye yakışır bir otopark için kolları sıvamış


Başkan Koçhan. “Maçka’nın nüfusu az ama burası Türkiye genelinde nüfusu fazla olan bir ilçe. Çünkü tarihsel bir geçmişi var, gerek sanatçısıyla, gerek siyasi adamlarıyla Türkiye’de üst düzey bir Maçkalı her zaman bulabilirsiniz” diyen Koçhan’dan ilçe için düşündüklerini özet olarak kendi ağzından okuyalım: “Maçka, hayvancılıkla ve tarımla geçinebilecek bir ilçe değil, genelde geçmiş dönemlerde bakılınca okumuşluğuyla, kültürüyle ön planda olan bir ilçe.

Şu anda Trabzon’da en önemli olan geçim kaynağı turizm ile ön planda olan bir ilçemiz. İnternette arama motoruna Trabzon yazınca görsellerde önce Sümela Manastırı çıkıyor, bu kadar önemli bir ilçe Maçkamız. Bunun yanında turizm açısından çok parlak görüyorum ilçemizi. Özellikle Çakırgöl projemizin bitmesiyle kayak üzerinden kışın dört aylık bir turizm sezonu demek. Yazın zaten Sümela Manastırı, Vazelon ve bu bölgedeki en büyük yaylalarla beraber Maçka turizmde Doğu Karadeniz’de lider, hatta diğer illerle yarışabilecek düzeyde olması için gayret göstereceğiz. Bunun için plan ve projelerimiz var, bunların bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Zigana Tüneli’yle ülkemizin en uzun tüneli de ilçemizde. Özellikle doğuya açılan arterin hızlı olması dolayısıyla yolun kısalmasıyla Erzurum’dan Iğdır’a kadar Trabzon’a geliş güzergahında olan ilk ilçe. Nasıl Akçaabat köftesi varsa bizim Zigana Dağı’nda etimiz var, Hamsiköy’de sütlacımız var, tescillendi.

Yeni Zigana Dağı Tüneli’nin geçmesiyle beraber yeni bir turizm bölgesi olmaya aday dağ turizmi için orada da kayak merkezi var. Gümüşhane sınırında da olsa Zigana kayak merkezimize var. Atasu Barajı’nın etrafında bir göl, o da çok doğal, etrafı yeşilliklerle çevrili. Kafura Deresi şehitlikleriyle, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethetmeye geldiği ilk ilçe, Kadırga Yaylası’yla beraber gerçekten çok önemli bir turizm bölgemiz. En büyük sorunumuz otopark, inşallah onu da çözeceğimiz 5400 metre kare kapalı alana sahip bir otoparkın temellerini attık.

Yıllarca bitirilmeyen Toki’yi bitirdik, teslim ettik. Trabzon’daki Polis Yüksekokulu’nu Esiroğlu’na taşıdık. 600 öğrenciyle birlikte o bölgede tekrar aktivasyon oldu, 112 istasyonu kuruldu. İlk defa Maçka Belediyesi olarak İşkur destekli Halk Eğitim Merkezi binamızı onlara ayırdık, 40’a yakın bayana meslek öğrettik. Maçkamızda bir kültür merkezimiz yoktu, nüfusumuza göre belki çoğu ilçede olmayan kültür merkezi yapıyoruz. Kısacası Maçka bu anlamda gelişimini tamamlıyor. Elimizden geldiğince hızlı bir şekilde tüm projelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap