SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor...

11 Ekim 2018 Perşembe - 11:44




Yerel seçim durağımız bu kez Vakfıkebir...





BATAKLIKTAN KURTULDUK

Yöre sakinleri, “Devam eden projeler var. Bunların tamamlanması gerekiyor. Vakfıkebir’in istihdam kapısı açık...”

29 Mart 2019’daki yerel seçimler öncesi Vakfıkebir halkı gazetemize samimi açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar, ilçeye yapılan hizmetlerden memnunlar, bu nedenle, mevcut belediye başkanının devam etmesini istediler. İşte vatandaşların hem yerel seçimlerle hem de hizmetlerle ilgili görüşleri…

Yılmaz Ayerdem: Başkanımız gerçekten çok iyi çalışıyor. Şahsa çalışmıyor. Burada bir festival düzenlendi, görülmeye değerdi, büyük yatırımlar bunlar. Başkanımız kesinlikle devam etmeli, çünkü kendisini başarılı buluyorum, ondan başka adaya gerek yok. Bizim için tek aday Muhammet Balta başkanımızdır.


Coşkun Baştan: 43 yaşındayım. Son 10 senede Vakfıkebir’e yapılan yatırım 100 senede yapılmamıştır. Belediye başkanı nasıl çalışıyor, nasıl hizmet veriyor, öncelikle buna bakılması lazım. Önceden bizim yollarımızdan eşek gitmiyordu, şimdi yollarımızda uçak ve helikopter inip kalkıyor. Yollarımız bu kadar güzel yani.

Ahmet Çalış: Köylere büyük hizmetler yapıldı, bunu inkar edemeyiz. Başkanımızın devam etmesini çok istiyorum, köylerde betonlamadığı yol yok. Her yere hizmet etti, duvarlar yapıldı. Köylerde yapmadığı hizmet yok.

Ali Bektaş: Vakfıkebir belediye başkanımız köylere çok iyi hizmet yaptı. Belediye başkanına ve yönetimine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Köyümün yolları çok kötü, çukurlu halde. Kendisinden asfalt yapılmasını talep ettim, haber bekliyorum. Vakfıkebir halkının %80’i başkanımızdan memnun, ben de memnunum, ilerisi için iyi çalışmalar temenni ederim.

Yılmaz Bahadır: Biz Muhammet Başkandan önceki belediye başkanımızdan da çok memnunduk. Muhammet Başkana oy bile vermedik. Ancak gördük ki kendisi tam bir hizmet adamı. 63 yaşındayım ve asfaltı hayatımda ilk kez gördüm. Kendisinde ne bir kibir ne de hizmetten kaçma gördüm. Siyasi görüşüm farklı olsa da kesinlikle kendisinin bir dönem daha devam etmesinden yanayım.

Hasan Ömür: Mahallelere ve köylere yapılan çalışmaları çok da yeterli bulmuyorum; ama şu ana kadar gördüğümüz en iyi hizmetleri başkanımızdan gördük. İlerisi açık, ufku açık bir belediye başkanı gerekiyor ancak şu anda öyle bir aday yok. Bizim için en iyi aday şimdiki başkanımız Muhammet Balta.


İzzet Çilingir: Başkanımız 4,5 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyor. 15 yılda yapılacak olan hizmetleri çok kısa sürede yaparak gönlümüzü fethetti. Trabzon büyükşehir olduktan sonra belediye başkanımız tüm köylere beton, asfalt, duvar yaptıı. Bu çalışmalar bizi çok sevindirdi. Her mahalle hizmete doymuştur.

Mustafa Çilingir: Güzel hizmetler verdi. Tabii ki hizmetler bitmez, devam eder ve inşallah önümüzdeki seçimde de Muhammet başkanımızı bekliyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Orhan Baştan: Vakfıkebir’e çok güzel hizmetler yapıldı. Yollar ya asfalt ya da beton döküldü. Vatandaş çamurdan, bataklıktan kurtuldu. Bunlar zaten yerel yöneticilerin görevi. Ancak Muhammet Balta sadece yolları asfalt döküp göz boyamıyor. İlçemize istihdam anlamında katkı sağlamak için projeler geliştiriyor. Bunlarda da başarılı oluyor. Mutlaka bazı projeleri hayata geçirmek için kendisinin devam etmesi gerekiyor.

İsmail Hamza Sağlam: Sayın belediye başkanımız 4.5 yıl içerisinde köylere beton dökmüştür, Vakfıkebir merkezde yapılmayacak işler yapmıştır. Çok gelişmiş bir ilçemiz olmuştur, bizim için bu belediye başkanımız bir şanstır, önümüzdeki seçimlerde Muhammet Balta’nın tekrar kazanacağına inanıyoruz. Çalışmalarından çok memnunuz, kendisini çok seviyoruz. Halkın içerisinde çok olumlu tepkiler almaktadır. Bizim desteğimiz her zaman Muhammet Balta’ya olacaktır.

Osman Kastan: Başkanımızdan memnunum. İyi çalışıyor. Köylerimize çok hizmetler yaptı. Yollarımız kaymak gibi. Yağmurda çamur vurmuyor. Allah razı olsun kendisinden.


İlyas Çilingir: 64 yaşındayım, şu ana kadar gördüğüm en güzel, en iyi belediye başkanı kendisi. Bizim başımıza bu belediye başkanını kim getirmişse herkese çok teşekkür ederim. Köylerimizde olsun, yaylalarımızda olsun çok güzel çalışmalar yapıldı ancak daha da iyi olmasını temenni ediyorum. Başkanımız sevdiğimiz bir arkadaşımız. Devam etse iyi olur ama yerine başkası da gelirse en az onun kadar çalışacağından da şüphemiz yok.

Hizmet için buraya geldik

Trabzon; yeşil ile maviyi harmanlayan, amber kokulu yaylalarıyla huzur veren, deniziyle, horonuyla, kolbastısıyla, futboluyla, Sümela’sıyla, Uzungöl’üyle albenisi olan bir şehir. Kıymalı ve peynirli pidesinin yanında mis gibi somun ekmeğiyle tüm dünyaya nam salmış. Trabzon’un ekmekle özdeşleşen ilçesi ise Vakfıkebir. Hani derler ya, ‘yeme de yanında yat’! İşte öyle bir lezzetin merkezindeydik. Yolumuz bu kez Vakfıkebir’e düştü.

Gün geçtikçe gelişen Vakfıkebir, tarih boyunca Hitit, Pers, Roma, Bizans ve Trabzon Rum İmparatorluğu’nun hakimiyetinde kalmış. Tarihi ve kültürel kalıntıları belleğinde saklayan Vakfıkebir’de belediye ve halk yerel seçimleri heyecanla bekliyor. Büyükliman-Fol-Vakfıkebir; Trabzon’un batı ilçelerine giderseniz bu isimleri çok duyarsınız. Çünkü o kadar hızlı kalkınıyor, o kadar hızlı gelişiyor ki adından sıkça söz ettiriyor. Her gün ilçe belediyelerini geziyoruz. Vatandaşın nabzını tutuyoruz. Bu bağlamda Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya bir ziyarette bulunduk.

Başkan Balta, bizleri o kadar samimi bir şekilde ağırladı ki neredeyse evimizde hissettik kendimizi. Sorduk Başkan Balta’ya, ‘Yeniden aday mısınız’ diye.


Cevap verdi: “Biz hizmet için buraya geldik. Koltuk sevdalısı değiliz. Halkımız ne derse o. Büyüklerimiz uygun görürse yeniden göreve talibiz.” “Hizmetler hangi aşamada” sorumuz üzerine Balta, “Vakfıkebir’e sayısız hizmetler verdik. Ama hiçbir zaman bu kadar demedik. Çünkü daha yapacak çok işimiz var. Bana hiçbir vatandaşım yollarım bozuk ya da çamurlu demeyecek. Hizmet için çalışıyorum ben. Böyle gördüm, böyle yetiştim. Ancak sadece yolların yapılmasıyla hizmet olmaz. Vakfıkebir’e istihdam gerek. Bunun için de bazı adımlar attık. İstihdam alanları açtık, açmaya da devam edeceğiz. Biz yaptıklarımızı anlatmaya kalksak buna saatler yetmez diyebiliriz. Bunun için en iyisi halkımız konuşsun. Halkımız her şeyin daha doğrusunu söyleyecektir” dedi.

Biz de çıktık halka soralım dedik. İlk etapta Başkanın basın danışmanı Tuncay Hacıfettahoğlu ile birkaç kişiye uğradık. Herkes Başkan Balta için olumlu konuşuyordu. Sonra ayrıldık. Dedik ki biz kendimiz soralım. Nereye girdiysek herkes aynı şeyi konuşuyor. Kimisi “63 yaşındayım, ilk kez asfalt gördüm”, kimisi ise “Başkan Balta’ya oy vermedim ama hizmetlerinden memnunum ve yeniden başkan olmalıdır” dedi. Anladık ki Balta, Büyükliman-Fol-Vakfıkebir’e 4,5 yıl gibi kısa sürede büyük hizmetler verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap