SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü!

İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü!

06 Şubat 2019 Çarşamba - 17:29




İSTANBUL Kartal'dan gelen son dakika haber yürekleri toplattı. Kartal'da 8 katlı bina çöktü, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi





Binada 24 daire bulunduğu ve oturanların olduğu belirtildi. Görgü tanıkları enkaz altında kalanların olduğunu dile getirdi.

İlk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, enkaz altında kaldığı belirtilen 4 kişiden 2'si yaralı kurtarıldı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Kartal'da binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi.

BAKAN SOYLU VE BAKAN KURUM OLAY YERİNE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi'ne gidiyor.

VALİ YERLİKAYA: KESİNTİSİZ ÇALIŞACAĞIZ

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, 14 dairede 43 kişinin kayıtlı olduğunu belirterek "Kesintisiz çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Yerlikaya "Arama kurtarma çalışması çok önemli bir iş. Gece oluyor yaklaşık 45 dakika sonra burayı aydınlatıyoruz arama kurtarma tamam oluncaya kadar kesintisiz bu çalışmayı yapacağız. Duamız enkaz altında olan kardeşlerimizle. Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı 7, 14 daire olduğu ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu kaymakamımız bana arz etti. Buranın 1992 yılında 5 katlıya ruhsat olduğunu daha sonra 3 kat kaçak yapıldığını ve iskansız olduğunu söylediler. Üzücü olan bu. İşletme ruhsatı olmayan bir tekstil atölyesi olduğunu söylediler. Dakikalar saniyeler bizim için çok önemli" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: YIKIM KARARI YOKTU

Çöken bina ile ilgili olarak riskli raporu bulunmadığı, herhangi bir yıkım kararının da olmadığını söyledi.
"Kartal'da riskli raporu olup da yıkılmayan bina yok" diyen Öz, çöken binaya ilişkin imar barışına başvuru yapılıp yapılmadığını bilmediğini söyledi.

Binanın çökmeden önceki hali




Binanın yıkılmadan önceki hali yukardaki gibi. 8 katlı binanın neden çöktüğü henüz bilinmiyor. 

Altınok Öz , Belediye Başkan Yardımcısının akrabasına ait olduğunu belirttiği binada 14 dairenin olduğunu, toplam 43 kişinin yaşadığını ifade etti. Binanın alt katındaki atölyede ise hiç kimsenin bulunmadığını ifade etti.
Öz, olay olduğu sırada Nasuh Mahruki ile birlikte toplantı halinde olduğu bilgisini de paylaştı. AFAD ve Büyükşehir ekiplerinin olay yerinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Öz, AKUT ekiplerinin de bölgeye intikal etmek üzere olduğunu kaydetti. Öz, "yardım istenmesi halinde yardıma hazırız" dedi

MUHTAR: BİNADA 14 DAİRE VARDI, KORKUNÇ BİR OLAY…

Orhantepe Mahallesi muhtarı Zeki Dağ "Korkunç bir olay. Birden yıkılacak bir binaya benzemiyordu. Binanın altında 5 aracın kaldığı söyleniyor. Binada 14 daire vardı. Normalde 27 -30 civarında kişi olduğu görülüyor ama nüfus müdürlüğünden net bilgi henüz gelmedi onu ileride açıklayacağız. Binanın altındaki konfeksiyon atölyesinde de 20 - 25 kişi çalışıyordu. Şu anda arama herkes bir şey yapmaya çalışıyor ama bir sonuca ulaşamıyoruz. Binayla ilgili herhangi bir risk raporu bulunmuyordu" dedi.



OLAY YERİNE AKUT BEKLENİYOR

AA muhabirinin aktardığına göre. Çatı katındaki yıkılan molozlar temizlenmeye çalışılıyor. Çok yoğun bir çalışma var. Vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmak için zabıta ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Az önce de binanın enkazında çatıda da bir çökme meydana geldi. Binada oturup da çökme anında dışarıda bulunan bazı vatandaşlar da şu anda bina önünde bekliyor. Olay yerine AKUT bekleniyor.

İstanbul'da 8 katlı bina çöktü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap