SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Ahmet Ağaooğlu basın toplantısı düzenledi!

Ahmet Ağaooğlu basın toplantısı düzenledi!

08 Temmuz 2018 Pazar - 17:45




Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoglu Slovenya'da basın toplantısı düzenledi...





Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün faaliyetleri hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

Ağaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

36 saatliğine kampı ziyaret edip, hem oyuncularımızın hem teknik heyetimizin durumunu yakından görmek için Slovenya’ya geldim. Hoca ile yapmış olduğumuz görüşmelerde oyuncularımın gayretinden, tesislerin mü kemliğinden son derece mutlu olduğu izlemini elde ettik.  Çok verimli kamp süreci geçtiğini ifade etti hocamız. Önümüzdeki hafta tekrar geleceğim. Bir iki defa bu Slovenya’da ki kamp sürecinde ve hazırlık maçlarında takımımızla birlikte olacağız. 

TRANSFER KONUSU NE AŞAMADA?


Transfer benim yönetime uzak kaldığım süreç içinde format değiştirmiş. Bir oyuncuya talip oluyorsunuz ve bu bir şekilde kamuoyuna sızıyor. Daha sonra o oyuncuyla alakalı olarak ona yakın menajerin devreye girdiğini görüyorsunuz. Bunların bazıları talip olduğunuz oyuncunun kulübü bizim kulübümüz ve kendisiyle görüşüyor. Transferi öyle bir noktaya getiriyorlar ki içinden çıkılmaz hal alıyor. Elinizi belli ettiğinizden itibaren o işi kazanma şansınız zayıflıyor. Transferde gerçekleştirmek istediğimiz 2 , 3 oyuncu oldu. Maliyeti bir olan oyuncu 3e çıktık. Geçen de ifade ettim. Menajerlere borç 60 milyon.. 

TRANSFER ÖNCELİKLE TAKIMIN GÜÇÜNE GÜÇ KATACAK

Çalışmalar devam ediyor çok büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde 2 oyuncumuzu kampa davet edeceğiz. Ona ilave olarak da hocamızın talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulun mevkilere transfer yapma gayreti içindeyiz. Trabzon’da İstanbul’da devam eden çalışmalar var. Burada devam eden çalışmalar var.  Kamuoyuna sızdırmadan elimizi belli etmeden sıcağı sıcağına karar vereceğiz. Kamuoyuna sızdığı takdirde direkt olarak maliyete yansıyor.  Sürekli olarak gelen mesajlar, “Ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum, şu oyuncuyla ilgileniyormuşsunuz. Falan yerde adamım var. O oyuncuyu çok cüzi miktara çıkartırım” talep edilen rakamlar 500 bin Avrolar, 700 bin Avrolar. Biz halbuki oyuncunun kulübüyle görüşme halindeyiz. Kamuoyuna çıktığında maliyeti bir olan oyuncunun 3’e çıkıyor.  Sokağa atılacak para yok. Yapılan transferler kulübe güç katacaktır.

TRABZONSPOR'UN ÖDEMESİ GEREKEN 30 MİLYONLUK BORÇ

10 gün içinde ödenmesi gereken 30 milyon TL var. Ödemelerin şu kadarını söyleyeyim ardı arkası kesilmiyor. Rakamlarda maalesef milyonlarla telaffuz ediliyor. Bugüne kadar nasılg eldiysek bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Çok iyi bir yönetim kurulumuz var. Allah her kulübe ve her kulübün başkanına böylesi yöneticilerle çalışmayı nasıp etsin. Gerçekten çok özveriyle çalışan tecrübeli bilgi sahibi bir kaynağın tıkandığı anda diğer kaynağı açacak bilgi birikim ve kapasiteye sahip yöneticilerimiz var. Bu kulüp başkanı olarak bana güç veriyor. Parasal sorunların, ekonomik sıkıntıların üzerinden bu güne kadar başarıyla geldik. Hiç bir sıkıntı yaşamadık. 3 aylık süreç içinde devasa boyutlara ulaşan borcumuzdan dolayı ayağımızın takılacağını düşünenler vardı. Onların hepsini hayal kırıklığına uğrattık. Kimsenin endişesi olmasın önümüzdeki hafta lisansa engel borçlar onları temizleyeceğiz. İleri dönük yapılması gerekenlerde yapacağız.


Trabzonspor 5- 5,5 sene içinde 100 milyona yakın para harayacağımız. Sezon başındayız. Henüz harcamadık. Bu harcamayacağımız anlamın gelmez. Bölgelere hangi oyuncuya ne kadar para vereceğimiz belli.

BURAK YILMAZ'IN DURUMU? RODALLEGA ERZURUM'A MI GİDİYOR?

BURAK YILMAZ'ı satın alacak parayı darphaneler henüz basmadı.

Burak yılmaz en değerli futbolcularımızdan birisi. Rodallega ile alakalı menajerinin yaptığı açıklamayı bilmiyorum. Her oyuncumuzun parasını sınıra geldiğinde ödeyen kulübüz. Neredeyse hemen hemen bütün oyuncularımız tarafından ödemeyle alakalı resmi olarak ihtarname çekildi. O ihtarnamenin müsaade ettiği süre içinde ödemeleri gerçekleştirdik. Oyuncularımız bizim oyuncularımız. Bizim oyuncularımıza gerçekten talip olan kulüpler varsa bunun adresi Trabzonspor kulübümüzdür. 

Ama hiç bir oyuncumuzu satın alacak parayı darphaneler basmadı. Her oyuncumuz değerlidir. Biz bu oyuncularımızla hazırlık sürecini başlattık. Takviye olacak oyuncularla lige hazır hale getireceğiz.  


Rodallega ile ilgili durumun aslı yok astarı yok.  

Kulüplerin hepsi ciddi ekonomik sıkıntı içinde. Siz zannetmeyin sadece Trabzonspor’un oyunculara ödemeleri süre gecikti de sıkıntı yaşıyor. Trabzonspor UEFA’dan uygunluk belgesini alıp cezasız olarak yoluna devam eden büyük kulüplerden birisi. Bizim haricinde rakibimiz pozisyonunda olan kulüplerin aldığı cezalar sizlerin malumu. İnsanların bu konuyu bu şekilde değerlendirmesi lazım. Biz yaşadığımız sıkıntıları camiamızla paylaşıyoruz. Her şey sizinle olacak ve açık olacak. Hiç bir şeyi gizleyip saklamıyoruz. Bugün bunu gizleyip saklayıp UEFA’dan mali kriterlere uygunsuzluk cezası alsaydık yanıltmış olacaktık. 

Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda Trabzonspor borçlarını ve yükümlülüklerini zorlanarakta olsa ciddi şekilde yerine getiren kulüplerden birisi.

Onun için Trabzonspor mali zorluk yaşıyor deyince altın değerinde olan oyuncuları, darphanelerin henüz basmadığı parayla almaya kalkanlar gerçekten hayal kırıklığına uğrarlar uğradılarda zaten. 

Kampımız bu oyuncularımızla başlamıştır. Her oyuncumuz ayrı ayrı değerdir. Bizim göz bebeğimizdir. Kulübün önemli varlıklarıdır. Onun için bu oyuncularımızla alakalı ciddi düşünceleri olanlar varsa onun adresi Trabzonspor futbol kulübüdür.


 GEÇ KALANLARA CEZA VERİLECEK Mİ?

Henüz gelmiş rapor yok. Geldiğinde karar verilir..

GENÇ OYUNCULARIN DURUMU?

Genç oyuncularımız 10’a yakın... Bu hazırlık döneminde kampa dahil ettik. Trabzon’da profesyonel mukavele imzalayıp 1461 ile devam edecekler var. Hocamızın vereceği rapor doğrultusunda ya A takım kadrosunda ya da 1461’de devam edecekler. 1461’e işlevlik kazandıracağız. Ara lig takımı olarak düşünüyoruz. 1461 Trabzonspor A takımının pilot takımı olacaktır. Tabi henüz yeni başladık. 2-3 aylık süreç. Program yeni uygulamaya girdi. Bu hemen bu sezon içinde beklediğimiz neticeyi vermemiz mümkün değil. Ama oradan 1 ya da 2 oyuncumuzu bu sene A takım kadromuza dahil eder ve bunlardan yararlanmaya başlarsak emin olun elde ettiğimiz en iyi kazanç o olacaktır.

TARAFTARLARA NELER SÖYLERSİNİZ?


Taraftardan sabır istedik. Bu süreç içinde hiç bir zaman yarış dışı kalmayacağını ifade ettik. Hedef her sene Şampiyonluk diye bir sloganla yola çıkmak için takım içinde kulüp içinde ciddi reformlara ihtiyaç var. Kulübün borcunun 1 milyar liraya yaklaştığı çok sağlıklı bir sportif yapı oluşturamazsınız. Bir kere herkesin bunun bilincinde olması lazım. 

Biz bir taraftan borçları öderken diğer taraftan zaten bordo – mavi forma hiç bir zaman yarış dışında kalamaz. Şu armanın olması gereken yer her zaman ilk 4’tür. Onun dışında olamaz.  

“Efendim biz 3-4 yıllık hedef yok duk bir şey beklemeyin”  Böyle bir şey asla söz konusu değil. 

Bugün Türkiye’nin en güçlü forveti bizde. En güçlü orta saha bizde. Kale her şekliyle ilerde.

Geçen sene sıkıntıyı defansta yaşadı bu takım. 

Bir konu vardı geçen sene başarısız olmamızın nedenlerinden biri. Bw kadro için 5’inciliği başarısızlık olarak niteliyorum. En önemli nedenlerden biri de içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar ve idari belirsizlik.

İdari belirsizlik ortadan kalktı. Ekonomik sıkıntıyı çözüp takımın üzerinden kaldırdığınızda, ve defans bölgesine ve hocamızın isteyeceği bölgelere yapılacak takviyelerle bu takım yürür gider.  

“Şampiyon olacağız, Şampiyonlar ligine katılacağız” Ne oldu 100 milyon Avroluk transfer yaptınız UEFA’ya gidemediniz.  

 VAR'IN ETKİSİ OLUR MU?

Var önemli gelişme. Dünya kupasında nasıl etkileri olduğunu görüyoruz. Ama hakem hatalarından önce kendi hatalarımıza bakalım.  

FORMA SATIŞLARI NASIL?

Forma satışları pek beklediğimiz düzeyde değil. 10 bin civarında forma satışı söz konusu. Asla ve asla bizim düşündüğümüz rakam değil. Onların hepsi süreç içinde olacak. Süreç içinde gerçekleşecek konular Öyle tahmin ediyorum ki taraftarlarımız ve gurbetçilerimiz. Ülkede geçmiş dönemlerde döviz sıkıntısı çekildiğinde gurbetçilerin gelmesiyle birlikte döviz girdisinde artış yaşanırdı. İnşallah bizim de forma satışlarımız gurbetçi taraftarlarımızın gelmesiyle arzu ettiğimiz seviyeye gelir... 

Kulüp başkanları ile bir araya gelip ortak strateji oluşturmuş değiliz. Biz önce kendi işimize bakıyoruz. Kendi  sıkıntılarımızı ortadan kaldırmanın çabası içindeyiz. Geçen hafta Olağanüstü Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Tüzüğümüzün 84. Maddesinde ciddi bir değişikliğe gittik. Belirlenen bütçenin Genel Kurulda onaylanan bütçenin en fazla yüzde 10’u oranında kulüp yönetimi artışa gidebilecek. Yani mali genel kuruldan geçirdiğiniz bütçe 100 milyonsa 110 milyona kadar harcama yetkisi veriyor. 110’un üzerine çıktığınızda bunun onayını tekrar Genel Kuruldan almak zorundasınız. Genel kuruldan onay almayıp kendi inisiyatifinizde başkan olarak ve yönetim kurulu olarak başkan ve yönetim kurulu üyeleri o borcu ödemekle yükümlü hale geldi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap