SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > 18 değil 77 madde değiştirilecek

18 değil 77 madde değiştirilecek

10 Nisan 2017 Pazartesi - 16:24




CHP milletvekilleri Haluk Pekşen ve Tuncay Özkan gazetemize çok önemli açıklamalar yaptılar.





CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, halk oylamasına sunulacak Anayasa’da 18 değil 77 maddenin değiştirileceğini iddia etti. İzmir Milletvekili Özkan da çok iddialı konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve beraberindeki CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekili Özkan, Türkiye’nin yönetim anlayışındaki eksiklik ve hatalar nedeniyle bir girdaba sürüklendiğini söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise yeni Anayasa tasarısını değerlendirdi. Pekşen, tasarının algı operasyonları ve hukuksuzluk içerdiğini belirtti.

YÖNETİLEMEYEN TÜRKİYE

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, referandum sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Şimdi ben herkesle iddiaya girerim, buradan evet çıkmaz. Sonuç hayırdır. Hayırlısı da budur. Sondan başa doğru gelecek olursak; 3 ana noktamız var. Bunlardan bir tanesi Türkiye’de mutlaka adaletin, özgürlüğün ve barışın korunması gerekliliğidir. Bu değerleri korunmayan bir ülkenin gelişmesi mümkün değildir. Ekonomisinin büyümesi için, bu ülkenin büyükler liginden aşağıya düşmemesi için, bu ülkenin modern dünyanın bir parçası olarak kalması gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada uygar dünyaya yolculuğumuz Ortadoğu’nun bataklığında, ekonomik olarak da hedefimizden aşağıya düşerek devam ediyoruz. Önce şunun kabul edilmesi gerekiyor: Yönetilemeyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız.”

NEDİR BU KORKU?


Halk oylamasına gidilen süreçte halkın baskılara maruz kaldığını belirten Özkan, “İki gündür Trabzon’u geziyoruz, ilçelerde gördüğümüz yokluk ve yoksulluk. İşte Çayeli’ne gittik. Çayeli’nde nerede kamyon var, nerede tır var? Neredeler bunlar, nereye gittiler, nedir bu korku? İnsanlara korku sinmiş. Kulağıma eğilip hayır diyeceğim ama bunu söyleyemem diyor. Dünden bugüne kadar en az 50 kişi hayır diyeceğini kulağıma söyledi” dedi.

İMRALI CANİSİNİN BEKLENTİSİ

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, yeni Anayasa tasarısının hiç de masum omadığını belirtti. Pekşen, 18 madde içerisine birçok maddenin enjekte edildiğini belirterek şöyle devam etti: “Ben meclis kürsüsünde bir kitap gösterdim. Bu kitaptan dikkate değer bölümleri, sayfa numarası ve paragraflarına kadar bazı kısımlarını orada okudum. Diyor ki İmralı canisi; ‘Türkiye 2005’te bize söz verdi, biz de PKK’yı bitirip yerine KCK’yı koyacağız. Doğu ve Güneydoğu illerinin yönetimi bizde olacak. Nitekim Anayasa tasarısına da bunu farklı bir ad altında yerleştirmişler. Anayasa parlamentoda 21 maddede toplanmıştı. Ertesi gün 3 maddeyi apar topar çektiler. 106. maddenin son fıkrasının yarısı da bakanlık dışı teşkilatlara ilişkin cumhurbaşkanı kararnamesine yetki vermek, yarısıyla diğer yarısının hiç alakası yok ama aynı maddeye koymuşlar. İki Anayasa tasarısının 123. maddesinin son fıkrasında şöyle bir düzenleme var: ‘Bir bölgesel tüzel kişilik kurulacak ise bu kanunla yapılır.’ Yani şimdi bunu değiştirmişler, yerine ‘bir tüzel kişiliğin kurulması kanunla veya cumhurbaşkanı kararnamesi ile yapılır.’ Bu şekilde bu iki madde içerisine bunu enjekte ederek gizlemişler. Herkes sanıyor ki 18 madde değişiyor ama öyle değil. Değişiklikler 18 madde içine konulmuş, değişen madde sayısı 77.”

POLİSİ BELEDİYE BAŞKANI YÖNLENDİRDİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, referandum çalışmaları kapsamında gittiği Maçka ilçesinde polis memuruyla aralarında yaşanan diyaloğu şu sözlerle aktardı: “Arabamızla yol kıyısındaki emniyet karşısında bulunan bir parka yanaştık. Yolda bir tıkanıklık söz konusu olmadı. Görüntüler orada. Ayrıca sarf etmediğim bir sözü sarf etmişim gibi yansıtan belediye başkanı, hakaretin asıl sahibidir. Olay şöyle gelişti: Şahıs konuşmam sırasında -ki bunu belediye başkanının yaptırdığına dair şeyler duyduk ama inanmadık- teşkilatımızın bütün polisleri, ilçe emniyet müdürleri orada. Onların arasında bir sivil polis. Tabi biz polis olduğunu da bilmiyoruz. Bize ‘Çekin bu arabayı buradan! Hemen inin oradan, konuşmayın, hadi oradan’ diye bağırdı. Ben onu bir provokatör sandım. Arkama baktığımda bir provokatör geliyor. Bizimkilerle karşılaşmasın, bir çatışma olmasın diye ‘Defol git buradan’ dedim, ‘Çabuk git, yaklaşma buraya!’ Polisten yardım istedim. Sonunda arkadaşlarla polisler bir araya geldi. Kimliğini çıkartınca anladım ki polis memuruymuş. Bu bir provokasyon. İt kelimesi yok. O zaman söylediler inanmadım ama şimdi inanıyorum, o polisi bu provokasyona yönlendiren belediye başkanı.”


EVET ÇIKARSA BATARIZ

Özkan, “Hayır çıkarsa çocuklarımız için, mutlu, güzel, güvenli bir gelecek oluşur. Evet çıkarsa ne olur? Yatırımcı gelmez, Avrupa Birliği’nden koparız, uygar dünyadan koparız. Yeni Anayasa tasarısının geçerli olması durumunda Türkiye’nin dönüşü olmayan zararlara uğrayacağını belirten CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Türkiye’yi daha özgür, daha adaletli, ekonomik olarak da refah düzeyinde bir ülke haline getirmek zorundayız. Bunun yolu hayırdan geçiyor. Hayır çıkarsa ne olur? Hayır çıkarsa uygar dünyaya yolculuğumuz devam eder, Amerika ve Avrupa’yla ekonomik ilişkilerimiz katlanır. Hayır çıkarsa sınırlarımızı -Allah Korusun- bir bölünmeye karşı korumuş oluruz. Hayır çıkarsa çocuklarımız için, mutlu, güzel, güvenli bir gelecek oluşur. Evet çıkarsa ne olur? Yatırımcı gelmez, Avrupa Birliği’nden koparız, uygar dünyadan koparız. Evet çıkarsa batarız. Çok açık söylüyorum evet çıkarsa batarız. Siz olsanız adaleti, özgürlüğü ve kendi içinde barışı olmayan bir ülkeye yatırım yapar mısınız? Evet hayır tartışması ile toplumu karpuz gibi pat diye ortadan ikiye böldüler” ifadelerini kullandı.

BU TEKLİFTE AHLAK YOK

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Anayasa teklifini değerlendirdi. Pekşen, “Bu Anayasa değişikliği tasarısını birkaç açıdan değerlendirelim. Birincisi bu Anayasa değişikliğinin içerisinde adalet yok. Niye? Teklifin içerisindeki bir maddeden bahsedelim: ‘Hukuk devleti’... Bu maddenin çöpe atıldığını gösterecek bir örnek sunayım size: Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. OHAL döneminde çıkarılan kanun hükmünde kararnameleri yargılama yetkisi yok. Yarın hükümet parlamentoyu feshettim, bütün partileri kapattım derse ne yapılabilir? Anayasa Mahkemesi OHAL döneminde kanun hükmünde kararnameleri yargılayamadığına göre ne olacak? Hukuk devleti maddesi çöp olacak. İkinci olarak bu teklifin içerisinde ahlak yok. Anayasa teklifi 106. Maddenin son fıkrası: ‘Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar görevleriyle ilgili olmayan suçlarda yasama dokunulmazlığından yararlanabilir. Ne demek bu? Cinayet işlese, çocukları taciz etse, sapık suçları işlese, terör örgütü mensubuysa; onu yargılayabilmek için 400 milletvekilinin bulunması gerekiyor. Ayrıca halk milletvekili sayısının neden 600’e çıkarıldığını soruyor. Cevabı şu: Milletvekili sayısının 550 olması halinde bir bakanın yargılamaya gönderilebilmesi ihtimalini zorlaştırmak için milletvekili sayısını artırıyorlar. Bu anlamda da içerisinde ahlak yok” şeklinde konuştu.

CHP milletvekilleri Haluk Pekşen ve Tuncay Özkan gazetemize çok önemli açıklamalar yaptılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap