Haber > Karadeniz Rehberi > Yayla Çorbası Tarifi, Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
19 Mart 2024 Salı - 14:37
Hem soğuk, hem sıcak yenen karadeniz'in muhteşem lezzeti Yayla Çorbasının tam ölçülü tarifi ile sizlerleyiz.
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1/2çay bardağıyarma
1/2çay bardağınohut
1kaseyoğurt
1adetyumurta
1yemek kaşığıun
1yemek kaşığısıvı yağ
1tatlı kaşığınane
1tutamtuz
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ben yarmayı bir gece önceden ıslamıştım, siz gün içerisinde yapacaksanız eğer yarmayı haşlayabilirsiniz.
Tencereye, yoğurt, yumurta ve un koyarak çırpalım.
Üzerine 1 litre su ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Çorbamızın kesilmemesi için sürekli karıştırmamız gerekiyor.
Çorbamız kaynamaya yakın yarmaları atalım.
5/10 dakika kaynatıp altını kapatalım. Afiyet olsun.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.