SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Sütlü Nuriye tarifi nasıl yapılır?

Sütlü Nuriye tarifi nasıl yapılır?

08 Nisan 2024 Pazartesi - 14:26




Baklava tadında ama yapımı çok daha kolay; Sütlü Nuriye





Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında özel bir yere sahip olan sütlü nuriye, en lezzetli haliyle sofralarınıza konuk oluyor. Biz sizler için bu kez sütlü nuriyenin en pratik versiyonunu hazırladık. Hazır yufkadan kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı çay saatlerinize çokça yakışacak. Baklavanın tadı hafifliyor, çıtırlığı ve yufkaların inceliği damakta hissediliyor. 

Sütlü Nuriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paketbaklavalık yufka

  • 250 gram tereyağı

  • 1 çay bardağısıvı yağ

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık



Şerbeti için:

  • 3 su bardağıtoz şeker

  • 1 su bardağı su

  • 3 su bardağı süt

Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak, sütlü nuriyenin şerbetini hazırlamaya başlayın. Bir tencereye su, süt ve şekeri ekleyerek, şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Şerbet kaynadıktan sonra, ocaktan alın ve yaklaşık 5 dakika boyunca soğumaya bırakın.

Tereyağını eritin ve üzerinde oluşan köpüğü almak için süzgecin içine havlu kağıt serin. Ardından tereyağını dökün ve köpükten arındırın. Elde ettiğiniz tereyağına sıvı yağ ekleyin.

Yufkalarınızı tezgaha serin ve borcam boyutunda kesin.Yufkaları alt tabana 20 yaprak, üst tabana da 24 yaprak olacak şekilde ayırın. Üzeri için ayırdığınız yufkaları temiz bir beze sarın ki kurumasın. Çok ince oldukları için çabuk kururlar.

Borcamı yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirip üzerini tereyağlı harçla yağlayın. Ardından her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan içerisine fındıkları yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.Borcamı yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirip üzerini tereyağlı harçla yağlayın. Ardından her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan içerisine fındıkları yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.

Aralarına fındık serpin. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde Borcamı yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirip üzerini tereyağlı harçla yağlayın. Ardından her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan içerisine fındıkları yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.her katı yağlayarak üst üste dizin. İstenilen büyüklükte kare kare keserek üzerine kalan yağı sürün.

170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Altının iyice piştiğinden emin olun.

Sütlü nuriye piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Ardından sıcak şerbeti kepçe yardımıyla dökün. Tatlımızın içine şerbetin güzelce işlemesi için bu aşamada dikkatli olun.

Şerbetlenen sütlü nuriy'yi 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Bu süreç, tatlımızın şerbeti içine çekmesi ve lezzetin iyice oturması için önemlidir.

Son olarak, sütlü nuriye tatlısını buzdolabından çıkarın, üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. 

PİŞİRİRKEN DİKKAT !

Tatlıyı fırında yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin, ancak bu süre tamamen fırınınızın özelliklerine bağlıdır. Altının iyice piştiğinden ve üzerinin güzelce kızardığından emin olun.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap