SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Karadeniz adeta cennetten köşelerle dolu

Karadeniz adeta cennetten köşelerle dolu

29 Aralık 2023 Cuma - 15:15




Ne Ege ne Marmara! Burada yaşayan emekliye her gün tatil





Karadeniz, herkesin bildiği üzere doğasıyla tam da sakinlik arayanların ilk durakları arasında yer alıyor. Özellikle de doğal yaşam tarzı isteyenlerin şehrin stresinden uzak kalmak içimde yeni yer arayanların tercihleri arasında her zaman Karadeniz bulunuyor. 9 Eylül'de yer alan habere göre, bu köyler Karadeniz’in gizli kalmış güzellikleri arasında yer alıyor. İşte Karadeniz’in en güzel 6 köyü…

HAMSİKÖY/TRABZON

Trabzon'a bağlı olan bu köyün adına aldanmayın. Bu köy hamsiyle değil muazzam doğası ve damakları şenlendiren sütlü acıyla meşhur. Deniz kenarına yakın olmayan bu köyün en önemli özelliği doğanın tam ortasında bulunmasıdır. Aslında “Hamsköy” olarak da bilinen bu köy Arapça da 5 anlamına gelmektedir. Dolayısıyla 5 ayrı köyün birleşiminden oluşan Hamsiköy Karadeniz’in köyleri deyince akıllara ilk gelenler arasında yer alıyor.

Hamsiköy’de Tipik Karadeniz evleri ile karşılaşmanız oldukça mümkün. Lakin burada yediğiniz sütlacı bir daha başka bir yerde yemeniz pek mümkün değil.

YÖRÜK KÖYÜ/SAFRANBOLU

Safranbolu, çoğu kişinin bildiği üzere evleriyle meşhur bir yerdir. Batı Karadeniz’in önemli bölgelerinden biri olan Safranbolu’nun Yörük Köyü de oldukça önemlidir. Bu köy alışılmış Karadeniz görüntüsünden uzak bir köydür. Safranbolu'nun tarihi evleri, taşlı yolları, dar sokakları, taze nane ve kekik kokuları bu köyün en önemli özelliklerinden biridir. Ayrıca yolunuz buraya düşerse Yörük kahvaltısını yapmadan geçmeyin deriz.

SANTA/GÜMÜŞHANE

Karadeniz’in en meşhur şehirlerinden biri olan Gümüşhane özellikle de Santa köyü ile resmen kendine hayran bırakıyor. Yaklaşık 1800 metre yüksekliğe kurulan bu köy yılın belli dönemlerinde sisli bir atmosfere büründüğü için “Dumanlı Köy” olarak da anılıyor.
Burası sadece yemyeşil doğasıyla değil Santa Harabeleri’ni barındırmasıyla da göz önünde olan yerlerden biri. Çok eskiden Rum yerleşim yeri olduğu için köyde kilise ve tarihi yapılar görmek mümkün.

ŞENYUVA (ÇİNÇİVA) KÖYÜ/RİZE

Denizin incilerinden biri olan Rize, özellikle de Çamlıhemşin ilçesiyle ön plana çıkan yerlerden biri. Şimdi anlatacağımız bu köy ise Çamlıhemşin ilçesine bağlı Şenyuva Köyü. Akşam bu köyde tarihi taş kemer köprüsü ve muhlama oldukça ünlüdür. Bunların yanı sıra köydeki taş evler yeşilin ortasındaki elle çizilmiş bir tablo gibi göz alıcı niteliklere sahip. Muhlamayı Karadeniz mutfağına katan köy olarak bilinen bu köye gittiğinizde kesinlikle muhlama yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

ŞİMŞİRLİ KÖYÜ/TRABZON

Trabzon, Karadeniz yöresini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz şehirlerden biridir. Özellikle de Maçka ilçesi yaylalarıyla, ormanlarıyla, yüksek tepelere kurulmuş evleriyle görenleri kendine hayran bırakan bir yerdir. Şimşirli Köyü akşam ise Maçka ilçesine bağlı 752 yıllık bir tarihe sahip olan Kuştul Manastırı ile ünlü bir köydür. Bu köyde yeşilin neredeyse her tonunu görebilir tarihi geziler yapabilirsiniz. Kuştul Manastırı, köyün 300 m yüksekliğinde bulunan bir manastırıdır. Günümüze sadece kalıntıları kalsa bile buraya yolu düşenin uğraması gereken bir yerdir.

BORÇKA/ARTVİN

Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ile meşhur olan bir başka Karadeniz ili ise Artvin’dir. Artvin'in en ünlü köyü ise Borçka köyüdür. Borçka’nın kendine has atmosferi ve çarpıcı bir doğa manzarası vardır. En güzel yerleri ise Karagöl’de maral şelalesidir. Bu köyün hem doğal hem de kültürel özelliklerinin tadını çıkarabilmek için yöre halkı ile iletişimde olmak sizin için daha iyi olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap