SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Giresun’da gezilecek yerler

Giresun’da gezilecek yerler

25 Ekim 2023 Çarşamba - 15:27




Nefis denizi ve muhteşem doğal güzellikleri ile Karadeniz Bölgesinde adından söz ettiren illerden Giresun’u ve gezilecek yerlerini inceledik. Yaz aylarında yaylaları ve plajları, kış aylarında dağları ve dereleri ve daha birçok gezilecek yeri olan Giresun’un manzarası görülmeye değer. İşte Giresun’un muhteşem güzelliklerinin listesi.





HABER : SAFİYE SELÇUK

Kümbet Yaylası

Yaz aylarında hem Giresunluların hem de gelen turistlerin ilk durak noktası olan Kümbet Yaylası Giresun’un Dereli ilçesinde bulunuyor. Eğer şanslıysanız her yıl temmuz aylarının sonuna doğru Kümbet Yaylasında düzenlenen kültür şenliklerine katılabilirsiniz. Bölgenin kültürel yemeklerinin, danslarının ve yerli şarkıcılarının performans aldığı şenliklerde tüm Giresunlular bir araya gelip yaylanın tadını çıkarıyor.


Giresun Kalesi

Giresun’da günübirlik gezilerinizde şehrin Merkezi’nde yer alan kaleye mutlaka uğramalısınız. Günümüze ilk hali gibi ulaşamasa da yeşilliklerin ve tarihi yapıların arasından kaleye çıkarken arkanızda kalan deniz manzarasına bakmayı unutmayın. Giresun’u kuş bakışı izlemenize fırsat veren kale, Karadeniz’in masmavi denizlerine seyir zevki sunuyor.


Giresun Adası

Doğu Karadeniz’in tek adası olma özelliğini taşıyan Giresun Adası’nı yaz aylarında düzenlenen liman turlarıyla ziyarete gidebilirsiniz. Giresun’un Gedikkaya Merkezinin tam karşısında yer alan ada da birçok canlı popülasyonu bulunmaktadır. Adada Orta Çağ’a ait olduğu bilinen dini yapılar, surlar ve mezarlar bulunmaktadır. Ada Giresun’un bir parçası olarak yemyeşil yapısıyla Giresun yazın gezilecek yerleri açısından önem taşıyor.


Giresun Müzesi

Giresun gezinizde bazen sokak aralarında bazen de köylerinde tarihi kiliselere rastlamanız mümkün. Bölgedeki hoşgörü anlayışıyla günümüze ulaşmış olan ve ziyaretçilerini ağırlayan kiliselerden biri burası. Günümüzde Giresun Müzesi olarak kullanılan yapının eski adı “Aziz Nikola Kilisesi” olarak bilinmekte. Kilise’nin yanındaki kalıntılardan Papaz Evi olarak düşünülen yapı tekrar inşa edilmiştir.


Dereli Kuzalan Şelalesi

Dereli ilçesinde yer alan tabiat parkı şelalenin etrafındaki mesire alanları ve yürüyüş yollarıyla bahar aylarının vazgeçilmez mekanı. Özellikle Giresun’da ilkbahar’da gezilecek yerlerden biri olan Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı 20 metre yükseklikte bir şelaleye sahip. Şelalenin tam karşısına kurulmuş olan seyir terasından suyun şırıltısı ve eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz.


Bektaş Yaylası

Karadeniz’in yaylaları bol yeşilliği ve küçük yapılarıyla yaz aylarının gözdesi konumunda. Hatta Giresunlular kışı şehir merkezinde yazıysa yaylalarda geçirmekte. Fakat Bektaş Yaylası aynı canlı yapısını kış aylarında ve dolu dolu kar yağarken de koruyor. Giresun’da kışın gezilecek yerlerden biri olma sebebi yaylanın yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da imkan sunması.


Sis Dağı

Aladağların zirvesinde bulunan Sis Dağı bulutların üzerindeymiş hissine kapılmanızı sağlayacak. Milli park olarak da ilan edilen dağ aynı zamanda yayla görevi de görmekte. Bölge doğal zenginliklere ve unutamayacağınız bir manzaraya sahip. Giresun’da gezilecek yerler doğa listenizde mutlaka olması gereken bu yerde de temmuz aylarında Sis Dağı Yaylası Şenlikleri yapılmakta.


Zeytinlik

Zeytinlik, geçmişte Giresun’da yapılan fındık ihracatı için Avrupalıların “Gogora Mahallesi” olarak bilinmekteydi. Giresun’un tarihi ve kültürel yanını yansıtan bu yapılar şehrin ilgi çeken yerlerinden biri konumunda. Gidip ziyaret edebileceğiniz ve sokak aralarında fotoğraflar çekilebileceğiniz bu yerde şehir içinde bambaşka bir şehirle karşılaşmış hissine kapılacaksınız.



Mavi Göl

Giresun’da sevgiliyle gezilecek yerler arıyorsanız mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri burası. Otantik göl üstündeki köprüsünde fotoğraflar çekilebilir, adını da aldığı masmavi gölünü izleyebilirsiniz. Üç adet gölün birleşimiyle oluşan gölü seyir teraslarından da izleyebilirsiniz. Bölge halkı tarafından “Göğ Göl ya da Sodalıgöl” olarak da duyabileceğiniz mavinin her tonuna rastlayabileceğiniz bu göl doğal kanyonların arasında bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap