SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Artvin Gezilecek Yerler ? Mençuna Şelalesi ve İkiz Köprü'ye nasıl gidilir ?

Artvin Gezilecek Yerler ? Mençuna Şelalesi ve İkiz Köprü'ye nasıl gidilir ?

13 Nisan 2024 Cumartesi - 13:38




Artvin'in doğal güzelliği Mençuna Şelalesi ve İkiz Köprü'ye nasıl gidilir?





Artvin’in Arhavi ilçesine yolunuz düşerse eğer karşınıza çıkacak doğal güzelliklerden ilki Mençuna Şelalesi olacak.

Küçük bir mesire alanına da ev sahipliği yapan Mençuna Şelalesi, hemen yanı başındaki İkiz Köprü’nün efsane manzarası ile bütünleşmiş bir şekilde her göreni kendine hayran bırakıyor.

18. yüzyılda Osmanlıların inşa ettiği İkiz Köprü’nün ayı bir hava kattığı Mençuna Şelalesi’ne bakarak piknik yapmanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Çifte Köprü olarak da adlandırılan İkiz Köprü’yü meydana getiren köprüler birbirine inanılmaz benziyor ve her ikisi de tek gözden oluşuyor.



Mençuna Şelalesi Nerede Nasıl Gidilir?

Doğu Karadeniz Bölgesinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan ve muazzam bir manzaraya sahip Mençuna Şelalesi, Arılı Dağları’ndan doğan ufak derelerin birleşmesiyle oluşan ve suları yaklaşık 90 metre yükseklikten dökülen vadi tabanında 200 metrekarelik bir göl oluşturuyor.

Gölün hemen ardından ise 10 metre yükseklikteki ikinci şelaleden yoluna devam eden su, 200 metre kadar sonra Kamilet Deresi ile buluşuyor.

Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri olan ve Hopa’ya yaklaşık 21 km uzaklıkta bulunan Mençuna Şelalesi, Trabzon Havalimanı’na ise 160 km mesafede yer alıyor. Hopa tarafından geliyorsanız, Arhavi ilçe merkezine girerek dereden Beton Köprü’yü geçtikten sonra sola saparak Ortacalar ve Mençuna Şelalesi tabelaları takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz.




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap