SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Artvin Gezilecek Yerler? Hopa Kültür Evi ve Müzesine nasıl gidilir?

Artvin Gezilecek Yerler? Hopa Kültür Evi ve Müzesine nasıl gidilir?

23 Nisan 2024 Salı - 15:40




Artvin'in kültür mirası Hopa Kültür Evi ve Müzesine nasıl gidilir ?





Artvin tarihine yolculuk yapmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken Hopa Kültür Evi ve Müzesi, Hopa Belediyesi tarafından kuruldu. Kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan Hopa Kültür Evi ve Müzesi iki binden daha fazla esere sahip bir koleksiyon içeriyor. Bölgenin geleneksel yaşam kültürünü yansıtan etnografik eserlerden oluşan koleksiyonu ile Hopa Kültür Evi ve Müzesi, turistler tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Hopa Kültür Evi ve Müzesi haftanın her günü 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Giriş için 1 TL gibi düşük bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Hopa Belediyesi tarafından yaptırılan Hopa Kültür Evi ve Müzesi’nde, yaklaşık 2 bin adet eser sergilenmektedir. Eserler, bölgenin geleneksel yaşam kültürünü yansıtan etnografik eserlerdir.



Müze Binası Hakkında Kısa Bilgi

Müze binası, 20. yüzyıl başlarına tarihlenen tescilli bir konaktır. Bina, restore edilerek kültür evi ve müzeye dönüştürülmüştür. Yığma yapım sistemiyle inşa edilen yapı zemin kat, bir normal kat ve çatı katı olmak üzere toplam üç kattan oluşmaktadır. Arazide eğime oturmuş olarak konumlanan yapının zemin ve birinci katta iki ayrı girişi bulunmaktadır. Ana giriş kapısı ön cephede olup diğer giriş sol cephede bulunmaktadır. Yapının çatısı kırma çatı olup üzeri alaturka kiremit kaplıdır. Yapı cephelerinde kaba yonu taş ve göz dolma sistem görülmektedir. Yapı, yöresel mimaride 20. yy. başlarında inşa edilmiştir.





 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap