SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Artvin Gezilecek Yerler ? Borçka Karagöl Tabiat Parkına nasıl gidilir ?

Artvin Gezilecek Yerler ? Borçka Karagöl Tabiat Parkına nasıl gidilir ?

18 Nisan 2024 Perşembe - 17:53




Artvin'in doğal güzelliği Borçka Karagöl Tabiat Parkına nasıl gidilir ?






Borçka-Camili karayolu üzerinde olup, Borçka ilçesine 27 km. uzaklıktadır.1800'lü yıllarda bugünkü Klaskur yaylasının yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur deresinin önünü kapatması ile oluşmuş göllerdir. Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çekmekte olup kamp turizmi için İlimizdeki sayılı yerlerdendir. Ayrıca yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

Artvin'in doğal güzellikleriyle ünlü ve kentin en önemli turizm merkezlerinden Borçka Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.






İlçe merkezine 27 kilometre mesafede yer alan ve Türkiye'nin "saklı cennetleri" arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yeşilin her tonunu barındıran ağaçların göle yansımasıyla ziyaretçilerine güzel görüntüler sunuyor.

Doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyen doğa ve fotoğraf tutkunları, tabiat parkının yolunu tutuyor.




BORÇKA TABİAT PARKINA NASIL GİDİLİR?

Borçka ulaşım için Trabzon havalimanı veya şehir merkezinden başlayan bir yolculuk tercih edilebilir. Trabzon'dan Borçka'ya ulaşım genellikle karayolu ile yapılmaktadır. Trabzon'dan Hopa veya Artvin istikametindeki otobüslerle yaklaşık 3-4 saatlik bir yolculuk sonrasında Borçka'ya varabilirsiniz.





 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap