SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zorluoğlu açıklama yapmıştı, İsmail Saymaz yeni belgeleri paylaştı!

Zorluoğlu açıklama yapmıştı, İsmail Saymaz yeni belgeleri paylaştı!

31 Temmuz 2019 Çarşamba - 17:41




Gazeteci İsmail Saymaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile ilgili bir belge daha paylaştı





Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, geçen hafta gündeme getirdiği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu hakkındaki iddiasıyla ilgili bugün bir belge daha yayınladı.

Saymaz, twitter'dan yaptığı paylaşımda " AKP’li Trabzon Belediye Başkanı Murat Zoroğlu’nun kendisini TRABEL adlı şirkete müdür yaptığını yazmıştım. Yönetim kurulu üyesi maaşı (toplantı başına) 2014’te 150, 2016’da 200, 2018’de 375 TL iken... Zorluoğlu gelince üyelere aylık 2700 TL, başkana iki katı huzur hakkı bağlanmış" ifadelerini kullandı.

Bu iddiaların ardından Zorluoğlu cephesinden daha detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

İşte İsmail Saymaz'ın paylaştığı belgeler; (Üstlerine tıklayarak resimleri büyütebilirsiniz)






BAŞKAN ZORLUOĞLU NE DEDİ?


Başkan Zorluoğlu ilk olarak Saymaz'ın gündeme getirdiği iddiaları CHP'li Özgür Özel'in de basın toplantısında dillendirmesinin ardından açıklama yayınlamıştı. Zorluoğlu, Özel'in "İki örneği birlikte yaşadık. İddialar var. Doğruysa hemen araştırılıyor, ilgili genel başkan yardımcısı tarafından bu işin sonlandırılması gerektiği söyleniyor. Ama bir gerçek var. CHP leke gösteriyor bu konuda, çünkü oldukça temiz. AKP sağ olsun, kir tutmuyor çünkü kiri göstermeyecek kadar kirli. Bir sayfada CHP'nin bu konuda yanlış yapan bir belediye başkanı var. Savunmadık. Hatadan döndüler. Ama AKP'nin durumu gri bir kağıda kurşun kalemle koyduğum bir leke gibi. Bursa 10, Trabzon 5 şirketten birden ve AKP'den çıkan bir ses yok." sözlerine şu şekilde yanıt vermişti;

"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün TBMM’de yaptığı basın toplantısında; şahsımın Belediyemize ait 5 şirkette yönetim kurulu üyesi olduğumu söylemiştir.  Bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 5 değil, 3 şirketi vardır. Ben bu şirketlerden sadece 1 tanesinde yönetim kurulu üyesiyim. Bu da parti ayrımı olmaksızın ülkemizde genel bir uygulamadır.  Şahsımı karalamaya yönelik bu iddiayla ilgili olarak yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap