SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zorlu tarih verdi, Meral Akşener açıklayacak

Zorlu tarih verdi, Meral Akşener açıklayacak

09 Ekim 2023 Pazartesi - 17:20




İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, 21 Ekim’de Genel Başkan Meral Akşener’in Demokratik Milli Yükseliş Beyannamesi'ni paylaşacağını belirtti.





İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında basın mensuplarının karşısına geçti.

İYİ Parti'nin kuruluş yıldönümü programının 21 Ekim Cumartesi günü, Ankara (Ulus) Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşeceğini belirten Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in “Demokratik Milli Yükseliş Beyannamesi”ni paylaşacağını söyledi. Play Video

Zorlu, “Geride kalan altı yıl içerisinde her türlü engellemelere ve imkansızlıklara rağmen ortaya koyduğumuz mücadele, milletimizin bizden beklediği hür ve müstakil siyaset anlayışımızdaki kararlılık ile geleceğe taşınacaktır.” dedi.

Filistin'de Hamas ve İsrail arasında devam eden çatışmaları kaygıyla izlediklerini kaydeden Zorlu, “Ortadoğu'yu uzun sürebilecek kanlı bir çatışmanın ve krizin içerisine sokacak gelişmelerle karşı uyanık olmak durumundayız. Zira tarafların itidal çağrılarına cevap vermemesi durumunda ortaya çıkacak kaos, sadece iki tarafı değil, bölgesel istikrarsızlığı da tetikleyecektir.” şeklinde konuştu.

Söz konusu gelişmenin Ortadoğu'da, başta Suriye olmak üzere başka ülkelerdeki yeni çatışma dalgalarını etkilemesinden endişe duyduklarını belirten Zorlu, “Irak, Suriye ve Lübnan’ı da içine alabilecek bir çatışma sahasının oluşması bölgede ağır sonuçlara neden olabilecektir. Biz İYİ Parti olarak dış politikayı milli bir mesele olarak görüyoruz. Milli meselelerde doğru bulduğumuz politikalardan da desteğimizi esirgemiyoruz. Fakat bölgemiz bir ateş çemberi haline gelmişken Suriye, Irak, İsrail, Filistin meseleleri Türkiye'yi direkt ilgilendiriyorken siyasi iktidarın muhalefet partilerini, bilhassa TBMM'yi bilgilendirmemesini de yadırgıyoruz. Türkiye’nin konuyu çok boyutlu değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.


“Son çatışmaların nasıl başladığı, sebepleri, sivillere yönelik saldırıların boyutları ve olayların arkasında var ise 3. ülkelerin etkisi dikkatle izlenmeli ve irdelenmelidir” diyen Zorlu, “Türkiye'yi içerisine çekecek bir kriz senaryosuyla karşı karşıya kalmamak için son derece dengeli ve proaktif bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Türkiye'nin bölgesel düzeyde uyguladığı politikalar yeniden gözden geçirilmeli ve gerek saha gerçekleri ile gerekse ülkemizin güvenlik kaygılarıyla örtüşen politikalar üretilmelidir.” şeklinde konuştu.

ÇATIŞMA DURUMU BİR AN ÖNCE SONA ERDİRİLMELİ

Filistin halkının varlık mücadelesi ne kadar haklı ise sivillerin çatışmalardan ve şiddetten korunmasının da bir o kadar vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Zorlu, “Siviller savaşın tarafı değildir ve herhangi bir pazarlığa konu edilmelidir. Çatışma durumunun devam etmesinin Filistin’de kalıcı bir barışın tesis edilmesine fayda sağlaması mümkün değildir. Çatışma durumu bir an önce sona erdirilmelidir” çağrısını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap