SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zonguldak'ta heyelan!

Zonguldak'ta heyelan!

09 Aralık 2023 Cumartesi - 23:13




Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış sonrası müstakil bir ev yıkıldı.





Birçok ilde sağanak yağış sonrası olumsuzluklar yaşandı.

Zonguldak'ta sağanak yağışın ardından meydana gelen heyelan bir evi yıktı. İçinde Perihan Çakar (70) ve oğlu Sait Çakar'ın (50) mahsur kalmış olma ihtimaline karşı ekipler yıkıntıda arama- kurtarma çalışması başlattı. Kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle bazı ekip üyeleri yaralandı. Yalova Çınarcık'ta ise dere taştı, evleri su bastı, mahsur kalan vatandaşı ekipler kurtardı. Düzce’de de sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı. Bazı evleri su basarken, doğalgaz boruları patladı.

ZONGULDAK'TA HEYELAN




Zonguldak'ta etkisini sürdüren yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Perihan Çakar'a ait ev heyelanla gelen toprak ve kaya parçalarının altında kalıp yıkıldı. Evin yıkıldığını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

ANNE VE OĞLUNA ULAŞILAMADI




Evde yaşayan anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'a ulaşılamadı. Ekipler, anne ve oğlun yakınlarından da dışarıda olup olmadıklarına dair bilgi alamadı. Anne ve oğlunun heyelan altında kalıp yıkılan evin içinde olma ihtimaline karşı arama- kurtarma çalışması başlatıldı, çevrede de güvenlik önlemi alındı.

İKİNCİ TOPRAK KAYMASI MEYDANA GELDİ

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle yıkılan tek katlı müstakil evin olduğu bölgede ikinci toprak kayması meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İkinci bir heyelan meydana gelen bölgede ekip üyelerinden bazıları yaralandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap