SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zonguldak'ta batan geminin konumu tespit edildi!

Zonguldak'ta batan geminin konumu tespit edildi!

21 Kasım 2023 Salı - 14:33




AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak'ta batan gemi ile ilgili son durumu paylaştı. Memiş, "Geminin konumunu tespit ettik. Batan gemide 1 ölü, 11 kayıp var.' dedi.





Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu ve AFAD Başkanı Memiş, Zonguldak'ta iletişim kaybedilen Türk bayraklı gemi ve mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zonguldak açıklarında batan geminin konumu tespit edildi, 11 mürettebatı arama çalışmaları o bölgeye yoğunlaştı.

AFAD Başkanı Memiş batan geminin yerinin tespit edildiğini, geminin 25 metre derinde olduğunu söyledi.

AFAD Başkanı Okay Memiş'in açıklamaları özetle şöyle:

Zonguldak'ta batan Geminin yerini tespit ettik, dalgıçlarımızdan yeni bilgiler almaya çalışıyoruz. Mürettebattan herhangi bir haber alamadık. Arama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.


Orası askeri bir bölge. Derinliği 25 metre olan limanın yakınında batmış. Gemi limana yanaşmayı çalışmış ama dalgalardan paramparça olmuş. Yüzey taraması yapıyoruz çünkü dün bulunan cansız bedeni tahmin etmediğimiz bir bölgede bulduk.

KAYIP MÜRETTABATIN SON MESAJI

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan "Kafkametler" adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine attığı son mesaj ortaya çıktı. Nacar'ın "Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz" yazdığı görüldü. Öte yandan gemi ve mürettebatı arama çalışmalarında, gemi batığını yerinin tespit edildiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap