SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ziyaretleri iptal etti

Ziyaretleri iptal etti

17 Haziran 2015 Çarşamba - 15:03




Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bugün yapılması planlanan St. Petersburg ziyareti iptal edildi.





Yıldız'ın 18-20 Haziran tarihlerinde St.Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'na katılması ve özellikle de "Türk Akımı" ile ilgili çalışmaların sonuçlandırılması bekleniyordu.Bakan Yıldız, St. Petersburg ziyareti çerçevesinde Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Gazprom Başkanı Aleksey Miller'le ikili görüşmeler yapacaktı. St. Petersburg Gazprom ofisi Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Miller ve Yıldız görüşmesinin iptal edildiğini teyit etti.

Rusya, stratejik önem verdiği Türk Akımı ile ilgili anlaşma ve izinler konusunda Haziran sonuna kadar Ankara'dan bir cevap almak istiyor. Ancak hükümetler arası anlaşmanın parlamentodan geçecek olması Moskova'yı endişelendiriyor. Kommersant gazetesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Bakü'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde Ankara'da koalisyon hükümetlerinin kurulacak olmasını Türk Akımı'nın önündeki engel olarak görüldüğüne dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap