SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ziraat odasında deprem!

Ziraat odasında deprem!

22 Temmuz 2013 Pazartesi - 08:58




Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 'zimmet' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından dava açılan Ordu eski Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı'nın da





Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından geçen yıl Ordu Ziraat Odası'nda müfettişler inceleme yaptı. İnceleme sonunda zimmet olduğu ve odanın iyi yönetilmediği iddiasıyla dönemin Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi görevden alındı. TZOB, müfettişlerin 2012 yılında hazırladığı rapor doğrultusunda Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'na, görevden alınan eski başkan Necat Avcı ve 9 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu yıl 'zimmet' ve 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davada 10 sanığın cezalandırılması istendi. Açılan dava dosyasında TZOB Teftiş Kurulu raporu da delil olarak konuldu. Mahkeme heyeti rapora göre eski oda Genel Sekreteri İsmail Bacınoğlu'nun kurumun hesabından 17 bin 750 TL'yi kendi alacağı gibi göstererek bir süre kullandıktan sonra geri aktardığına, bu nedenle hileli faaliyette bulunduğuna kanaat getirerek cezalandırılmasını istedi. Dönemin oda başkanı Necat Avcı, eski muhasip üyeler Sait Türkeli, Ahmet Bakıcı ve Genel Sekreter İsmail Bacınoğlu'nun ayrıca Ordu Ziraat Odası'na ziyarete gelen diğer odaların yönetici ve personeli ile diğer kurum ve kuruluşların yetkililerinin konaklama bedellerinin oda kaynaklarından ödenmesini sağladıkları, 6 bin 477 TL ve 870 TL kişisel konaklama bedelini odaya fatura ettikleri böylece görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi. Eski başkan Necat Avcı ve diğer sanıklar önceki gün yapılan son duruşmada beraatlerini isteyerek, ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve lehlerine olan kanun hükümlerinin uygulanmasını istedi. CEZA YAĞDI Mahkeme hakimi, eski başkan Necat Avcı, Ahmet Bakıcı, İsmail Bacınoğlu ve Sait Türkeli'ye 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediklerine kanaat getirerek 6'şar ay hapis cezası verdi. Cezada daha sonra indirim yapılarak 5'er aya indirildi. Mahkeme hakimi son olarak odanın zararı olan 6 bin 477 TL'nin de, karar kesinleşince ceza alan sanıklardan alınarak TZOB'nin hesabına geri aktarılması şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına karar verdi. PARAYI KULLANIP İADE EDENE DE CEZA Mahkeme hakimi ayrıca odanın parası olan 17 bin 750 TL'yi kullanarak bir süre sonra tekrar hesaba geri aktararak, hileli faaliyetlerde bulunmak suretiyle işlediği suçtan dolayı İsmail Bacınoğlu'na 7 yıl 6 ay hapis cezası verirken, cezayı 1 yıl 6 ay 22 güne indirdi. Mahkeme hakimi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına karar verdi. Aynı davada yargılanan ve haklarında kamu davası açılan oda yöneticileri Onur Şahin, Ali Tezcan, Aydın Bektaş, Bahattin Keskin, Orhan Akyol ve Harun Çelik ise delil yetersizliğinden beraat etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap