SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zincir marketlerin ''raf/kasa'' fiyat oyunu ifşa oldu!

Zincir marketlerin ''raf/kasa'' fiyat oyunu ifşa oldu!

07 Nisan 2022 Perşembe - 09:27




Türkiye bir yandan yüksek enflasyon, geçim derdi ve ekonomik dar boğaz ile boğuşurken, zabıta ekipleri 5 zincir markette raf fiyatları ile kasa fiyatları oyununu ortaya çıkardı.





Sakarya'da Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen denetimlerde 5 zincir markete etiket ile kasadaki fiyatların uyuşmaması sebebiyle, 5 fırına ise gramaj eksikliğinden dolayı idari işlemi uygulandı.

İHA'nın haberine göre, Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerine aralı

Zabıta Müdürlüğü tarafından bir hafta boyunca gerçekleştirilen denetimlerde 5 zincir markete etiket fiyatı ile kasadaki fiyatların uyuşmaması sebebi ile 5 fırına ise ürün gramajlarının olması gerekenden eksik çıkması sebebi ile idari işlem uygulandı.

Vatandaşların çeşitli hilelerle zarara uğratılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Fahiş fiyat, stokçuluk ve etiket hilelerine izin vermeyeceğiz. Ramazan ayı ile birlikte fırınlarımızdaki denetimlerimizi de artırdık. Gramaj ölçümleri ve tarife takibi ekiplerimiz tarafından devam ediyor" diye konuştu.

Soykan "Bu hafta yaptığımız market ve fırın denetimlerinde, 5 markete etiket tutarsızlığı 5 fırına ise gramaj eksikliğinden dolayı idari işlem uyguladık. Vatandaşlarımızı mağdur edecek usulsüzlüklerin tespit edilmesi durumunda idari işlem uygulamaktan kaçınmıyoruz. Ekiplerimiz bu denetimlerine aralıksız olarak devam edecekler” dedi.


İHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap