SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zeytinburnu'nda karaya oturan gemi, denize sürüklendi

Zeytinburnu'nda karaya oturan gemi, denize sürüklendi

09 Şubat 2021 Salı - 13:42




Sabah saatlerinde Zeytinburnu sahilinde gemi karaya oturdu. Yapılan incelemelerde geminin yan yattığı ancak çevreye zarar vermediği anlaşıldı.





Zeytinburnu sahilinde karaya oturan "STREAMLINE" isimli genel kargo gemisi, denize doğru yaklaşık 1 metre sürüklendi.

Zeytinburnu Zeyport önlerinde demirli bulunan 108 metre uzunluğundaki Komor Adaları bayraklı "STREAMLINE", 29 Ocak'ta hava muhalefeti nedeniyle kıyıya sürüklenerek karaya oturmuştu. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne (KEGM) bağlı ekipler, gemide bulunan 3 personeli kurtararak tahliye etmişti.

Geminin bugün sabah saatlerinde denize doğru sürüklendiği gözlendi. 

AA muhabirinin, KEGM yetkililerinden aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde bölgede yapılan incelemede, geminin 20 derece yatık vaziyetini hala koruduğu ve çevre kirliliğine sebep olmadığı belirtildi.


Geminin dün yaşanan fırtına nedeniyle su aldığı tahmin ediliyor.

Gemilerin karaya oturmaları

Geminin karaya oturması genelde geminin kaybedilme ihtimalinin olduğunu gösterir. gemi suyun kaldırma kuvvetine göre tasarlandığından dolayı kuvvet dağılımı su yüzeyinin kaldırma prensibine göre tasarlanmıştır. yani su üzerindeki bir geminin tabanına eşit kuvvet etki eder. Karaya oturma durumunda ise kara yüzeyine yaslanmış gemi tabanındaki kısımların belli kısımlarına kuvvet birikmesi olarak düşünülebilir. Bu da yüksek sürtünme kuvveti yaratır. deniz suyu üzerinde ise yüksek sürtünme kuvveti yaratılamadığından dolayı genelde gemi kendi motorları ile bu sürtünme kuvvetinden kurtulamaz. Ayrıca kuvvet dengesizliğinden dolayı gemide esneme, kırılma ve parçalanmalar yaşanabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap