SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zeyrek: TSK ilerledikçe Trump da sıkışıyor

Zeyrek: TSK ilerledikçe Trump da sıkışıyor

14 Ekim 2019 Pazartesi - 13:56




Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın ABD’ye geri adım attırdığını belirterek "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyindeki ilerleyişi, terör örgütü YPG/PYD ile birlikte Amerikan Başkanı Donald Trump’ı da köşeye sıkıştırıyor." diye yazdı.





Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı bölgedeki dengeleri hızla değiştirmeye başladı. Mehmetçiğin gösterdiği büyük başarı ABD askerlerinin Suriye'nin  kuzeyinden güneye çekilmesini sağladı. Trump silah verdiği YPG'nin TSK karşısında şansı olmadığını ve çekilmesi gerektiğini söyledi.

"TSK İLERLEDİKÇE TRUMP SIKIŞIYOR"

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, TSK’nın Barış Pınarı Harekatı’ndaki ilerleyişi sürdükçe ABD Başkanı Trump’ın köşeye sıkıştığına dikkat çekerek ABD medyasında Trump’a yönelik eleştirilerin arttığını belirten Zeyrek, en yakın destekçilerinin bile Trump’a sert sözlerle tepki gösterdiğini söyledi.

Zeyrek gelen tepkilere ilişkin "Kendisine karşı olan medyayı ‘devlet düşmanı’ ve ‘yalan haber yapanlar’ diye tanımlayan Trump, TSK’nın Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği operasyona dair kendisine yöneltilen eleştirileri azil sürecine bağlıyor. " ifadelerine yer verdi. 

"TRUMP ÇEKİLME KONUSUNDA KARARLI"


Zeyrek "Daha önce de yazıp söylediğim gibi, Suriye‘den çekilme konusunda bu kez kararlı görünen Trump, ABD‘deki, Avrupa‘daki karşıtları kıyameti koparsa da geri adım atacağa benzemiyor." diyerek durumun Ankara’nın Barış Pınarı Harekatı’na kararlı bir şekilde devam etmesi için fırsat yarattığına değindi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap