SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zelanda'daki terörün canlı yayınını Facebook'un skandalını ortaya çıkardı

Zelanda'daki terörün canlı yayınını Facebook'un skandalını ortaya çıkardı

21 Mart 2019 Perşembe - 19:37




Sosyal medya platformu Facebook'un yapay zekasının Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik yapılan terör saldırısının canlı yayınını yakalayamadığı ortaya çıktı.





Facebook'tan yapılan yazılı açıklamada, Christchurch kentinde 50  kişinin yaşamını kaybettiği terör saldırısı anlarının sosyal medyadan  yayımlandığı anımsatılarak, 17 dakikalık canlı yayın esnasında Facebook'un yapay  zekasının bu konuda harekete geçmediği belirtildi.

Açıklamada terör saldırısı videosunun Facebook'un otomatik tespit  sistemlerini uyarmadığını çünkü yapay zekanın bu tür videolar için yeterince eğitilmediğini vurguladı.

Canlı yayını kimse şikayet etmemişti

Facebook önceki gün yaptığı açıklamada da 17 dakikalık canlı yayın  süresince 200 kişinin videoyu görüntülediği ancak bu sürede kendilerine hiçbir şikayet gelmediğini duyurmuştu.

Canlı yayın bittikten 12 dakika sonra Yeni Zelanda polisinin Facebook  ile irtibata geçtiğine işaret edilen açıklamada, bu ihbarın hemen ardından videonun yayından kaldırıldığı kaydedilmişti.


Saldırı Facebook'ta canlı yayınlanmıştı

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında 10  dakika arayla iki camiye düzenlenen terör saldırılarında 50 kişi yaşamını  yitirmişti. Terör saldırıları Facebook, YouTube ve Twitter gibi sosyal  platformlarda paylaşılmıştı.

Facebook, saldırılardan sonraki ilk 24 saatte dünya çapında 1,5 milyon  videoyu platformdan kaldırdığını, 1,2 milyonun ise yüklendiği sırada bloke  edildiğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap