SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yusuf Kaplan: Laiklerin kafası basmıyor, beyin özrü olmasa laik olmaz

Yusuf Kaplan: Laiklerin kafası basmıyor, beyin özrü olmasa laik olmaz

30 Haziran 2022 Perşembe - 15:20




Yusuf Kaplan, Hegel'in laikliğin bir barbarlık biçimi olduğunu söylediğini belirterek "Laiklerin kafası basmıyor, beyinsiz adamlar. Beyin özrü olmasa laik olmaz zaten" dedi.





Yusuf Kaplan katıldığı televizyon programında laiklik tartışmaları ile ilgili dikkat çeken ifadelerde bulundu. Kaplan, "Hegel söylemiş, sekülerizmin, laikliğin bir barbarlık biçimi olduğunu söylüyor ve buna karşı direnme kaynağının İslam medeniyeti olduğunu söylüyor" dedi.

"İslami semiyolojik düzen olmasaydı Fener Rum Patrikhanesi İstanbul'un İslami kimliğini dümdüz edecekti, bunu anlamıyor insanlar" diye konuşan Kaplan, "Salak millet. Laiklerin kafası basmıyor. Beyinsiz adamlar. Beyin özürlü, beyin özrü olmasa laik olmaz zaten. Beyin sorunu var ortada" ifadesini kullandı.

YUSUF KAPLAN DAHA SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Yusuf Kaplan, ifadelerinin ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yaptı ve özür diledi.

"Türkiye’deki laiklik uygulamasının milletin burnundan getirdiğini, başörtüsü örneğinde olduğu gibi zulme dönüştüğünü söyledim, zorba laiklik anlayışını eleştirdim." diyen Kaplan, "Kimseyi aşağılayacak biri değilim. Canlı yayında söylediğim sözler maksadını aşmış. Özür dilerim." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap