SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunus Günçe: Çaresizliktir darbe!

Yunus Günçe: Çaresizliktir darbe!

20 Temmuz 2016 Çarşamba - 13:21




Sosyal medya üzerinden darbe hakkında binlerce paylaşım gelirken, oyuncu Yunus Günçe de bir yazı paylaştı.





15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle yaşanan olaylar, herkesi şoke ederken, sosyal medya üzerinden de konuyla ilgili binlerce yorum geldi.

Twitter ve Instagram hesaplarından düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, hep birlikte "Darbeye hayır!" dediler. Yaşanan olaylar dünya basınında da büyük yankı uyandırırken, sanat camiasının önemli isimleri de yaşanan olaylarla ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Oyuncu Yunus Günçe ise bugün Instagram hesabından paylaştığı bir yazıyla, darbeye karşı olduğunu belirtti.

YUNUS GÜNÇE: ADI ÜZERİNDE "DARBE"

Yunus Günçe'nin Instagram hesabı üzerinden paylaştığı yazıda, yer alan ifadeler şu şekilde:




Genetiğim izin vermez bir kere. DNA olarak uygun değilim. Bildiğim, öğrendiğim, savunduğum her şeye ters. Sindirmem, kabullenmem, benimsemem mümkün değil. Prensip olarak karşıyım ben darbeye. Prensip olarak karşı olduklarıma da baya karşıyımdır. Oturup konuşurken biriyle hakkında, epey zorlanırım. Havadan sudan konuşur gibi konuşamam. Yine de konuşurum ama. Konuşmak iyidir. Konuşalım konuşabildiğimiz her şeyi biz. Her şeyi konuşabildiğimize göre... Her şeyi konuşalım! Adı üzerinde; "DARBE". "Sert" bir şey yani. Ani. Ansızın. Sana sormadan, fikrini almadan.  Sinsi sinsi... Bir anda!  Darbe ne yapar, en büyük numarası nedir biliyor musun? Darbe seni "uzaklaştırır". Darbe sanadır. Seni, sevdiklerini, seninle ilişkisi olan her şeyi uzaklaştırmak içindir. Aileni, evini, arkadaşlarını, ülkeni, kedini, köpeğini, alışkanlıklarını, sabah kahveni, saatini, kitaplarını, yastığını, hayalini, umutlarını... Belki ölmezsin sen. Darbe öldürmez belki seni. "Sen" ölmezsin belki. Burnun bile kanamaz. Ama bazen komşun senin kadar şanslı olmaz. Çok kuvvetli bir "Uzaklaştırıcıdır" darbe. Uzaklaşır her şey. Bakar kalırsın arkalarından onlar uzaklaşırken, elin kolun bağlı. Belki kelepçeli! Özgürlükten, medeniyetten, akıldan, sağlıktan... Seni hedeflerinden, rotandan uzaklaştırır. Zamanını çalar. Hırsızların en fenasıdır zamanı çalanlar. Yerine koyamayacağın şeyler kaybettirir darbe. Ve bu kayıpların en ağırıdır. Geri dönmeyen kayıplar, en ağırıdır. Telafisi olmayan şeyler karşısında herkes ve her şey çaresizdir. "Çare" mi lazım? Çare mi arıyoruz? Peki. Çare akıldır. Maceraya gerek yok. Merhamettir, vicdandır, tahammüldür, sağduyudur, mantıktır... "İnsandır" çare. İnsanın kendisidir.  Çare darbe değildir. Asla değildir! Ayakbağıdır darbe. Kilittir. Kitler.  Darbe, çaresizliktir! Hırsızdır darbe!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap